nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Aris Limasol – BATE Borisov

Aris iz Limasola je prvak Kipra, iako tek treći klub ovog grada kada se pogleda baza navijača i tradicija gde dominiraju Apolon i AEL. Prošle godine ispali su u kvalifikacijama za Ligu konferencija od azerbejdžanskog Nefčija, pa će ovo biti novi izlet u evrokupove za Kiprane. Oni su na pripremama odigrali pet mečeva, od čega su savladali dva protivnika, uz dva poraza i remi. Usledio je Super kup meč protiv Omonije koji su dobili 2:0 i u dobrom raspoloženju dočekuju ovaj susret. Vrednost tima iz Limasola je 17,35 miliona, a tokom ovog leta pojačali su se sa više igrača, najskuplji je bio transfer iz St.Poltena odakle je stigao napadač Montnor, iz srpske lige su stigli Slobodan Urošević iz Partizana i Veljko Nikolić iz Zvezde, uz četiri igrača iz afričkih liga. Najveći problem je odlazak najboljeg igrača lige, rusa Kokorina, koji je prvi strelac lige i koji se vratio u Fiorentinu odakle je bio na pozajmici. Za današnji meč će faliti i standaradni veznjak Morgan Braun.

Sa druge strane, prvak belorusije BATE je u prethodnoj rundi savladao albnaskog prvaka Partizani, odigrali su 1:1 u gostima uz pobedu 2:0 na neutralnom terenu u Mađarskoj. U domaćoj ligi BATE je trenutno na 4.mestu, iako je prenstvo trenutno na pauzi, BATE se ipak naalzi u takmičarskoj formi. Klub je napustio levi bek Volkov (13u/2g) i tu će se tražiti zamena u narednom periodu.

Mišljenje urednika: Zanimljiv duel dva rivala koji su po kvalitetu možda i tu negde, domaćin je ostao bez važnog napadača, na kome je počivala igra tima, dok su gosti u takmičarskom ritmu i radi se o dosta tvrdom rivalu, pa danas ne očekujemo previše otvoren meč, možemo pokušati sa igrom I0-1&II0-2 po kvoti 1,65

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje