ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Lech Poznan – Qarabag (najava utakmice)

Počinje Liga šampiona i zvanično! Iako smo prvobitno pratili pretkolo u kom je najbolji bio Vikingur iz Rejkavika, sada je došao red na prva kvalifikacije. Leh Poznanj i Karabag odigraće prvu utakmicu u Poznanju večeras od 20 časova, a revanš susret na programu će biti u Bakuu. Reč je o aktuelnim šampionima Poljske i Azerbejdžana.

Leh je imao sezonu iz snova i istu je završio na prvoj poziciji sa čak 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Rakow, dok je Karabag uspeo da pokaže da je s razlogom u vrhu azerbejdžanskog fudbala i domogne se duple krune u tekućoj sezoni. Poslednji put su prvenstvo osvojili u sezoni 2019/20, pre toga. Poljaci su poslednji put titulu prvaka države osvojili u sezoni 2014/15.

Na osnovu tržišne vrednosti, Leh vredi 32.850.000 evra, a Karabag 14.150.000 evra. Iako za Leh mahom igraju domaći fudbaleri, ima nekoliko izuzetaka koji su i okosnice tima, tj. najviše doprinose ekipi. Reč je o strancima, a to su centarfor Mikael Ishak, ofanzivni vezista, inače Portugalac, João Amaral, kao i stameni štoper Ljubomir Satka iz Slovačke. Može se reći da im stranci igraju primarnu ulogu u ekipi, dok su domaći fudbaleri uglavnom mlađi i do sada neafirmisani. U Karabagu ima fudbalera raznih nacionalnosti, dok im je desnokrilni napadač, Kady, inače Brazilac, jedna od boljih karika u ekipi. Tu je i levokrilni napadač Abdellah Zoubir, inače vrlo iskusan fudbaler.

Prijateljske utakmice obe ekipe su iskoristile šaroliko, gde su Poljaci pobedili jednom, a izgubili 2 puta, dok su fudbaleri Karabaga odigrali 3 utakmice, i od toga 2 puta delili bodove, a jednom su slavili.

Bilo kako bilo, prvo kolo je uvek nezgodan teren i išli bismo sa tim da na ovoj utakmici ne postoji preterano izraziti favorit, ali bismo blago favorizovali domaći tim. Verujemo da neće od samog starta krenuti jako ofanzivno, pa nam predlog „1X&0-3“ po kvoti 1.78 deluje dobro.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje