četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga konferencija 2022/23: Vikingur – Europa FC (najava utakmice)

Još jedan Vikingur u evropskim kvalifikacijama, ali ovog puta u kvalifikacijama za Ligu konferencija, i to ekipa sa Farskih Ostrva. Ugostiće ekipu Europa FC sa Gibraltara, večeras od 20 časova po našem vremenu.

Prvenstvo Farskih Ostrva je u toku, Vikingur zauzima drugo mesto na tabeli sa 6 bodova manje od lidera i predstavnika ove sezone u kvalifikacijama za LŠ, ekipe Klaksvika. Oni su prošlu sezonu završili na 3. mestu, daleko od lidera tabele, ali daleko i od ekipe NSI Runavik koja im je bila prva pretnja za evropske kvalifikacije. Sa druge strane, vicešampion Gibraltara je upravo Europa FC, koja nije imala puno šanse da se domogne prvog mesta, sudeći na osnovu tabele.

Vikingur nije igrao evropske kvalifikacije od sezone 2018/19, kada su igrali u 1. kolu za LŠ protiv HJK-a, gde su ispali, pa ih je gruzijski Torpedo Kutaisi izbacio u 2. kolu kvalifikacija za LE. Na ta 4 meča su primili čak 12 golova, a postigli svega 2.

Europa FC je igrala prošle godine kvalifikacije za LK, gde su izgubili od ekipe Kauno Žalgiris već u 1. kolu, a sezonu pre toga su igrali u kvalifikacijama za LŠ, gde ih je upravo Crvena Zvezda eliminisala u 1. kolu, a u 2. kolu za LE su ispali od švedskog Đurgardena. Sve u svemu, ekipa koja od sezone 2014/15 nije propustila evropske kvalifikacije, o kojim god da je reč.

Tržišna vrednost Farana je 845.000 evra, a Gibraltaraca 1.390.000 evra. Za Vikignur igraju sve fudbaleri iz matične zemlje, osim fudbalera po imenu Géza Dávid Turi, koji ima i mađarsko državljanstvo. Kod gostiju je situacija malo prošaranija, ali ipak dominiraju lokalni fudbaleri.

Prvenstvo kod Farana je u toku, domaći teren je za njih velika prednost i drugačiji vremenski uslovi od onih u Gibraltaru, sve su razlozi zašto ih večeras blago favorizujemo. U skladu sa tim, predlažemo tip „1X&0-3“ po kvoti 1.80.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje