ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Zrinjski – Šerif (najava utakmice)

Danas je na programu sedam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, a na stadionu ,,Pod Bijelim bregom“ u Mostaru, sastaće se Zrinjski, šampion Bosne i Hercegovine i moldavski tim Šerif iz Tirspolja.

Zrinjski, šampion Bosne i Hercegovine, pokušaće da se probije do neke od grupnih faza evrotakmičenja, što se tiče kvaflikacija za Ligu šampiona, do sada su u svakom pokušaju ispadali na prvoj prepreci, poslednji put u sezoni 2018/19 kada ih je izbacila ekipa Spartaka iz Trnave, na poslednjih 9 mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, nemaju nijednu pobedu, a na 7 od poslednjih 8 mečeva prolazila je igra 0-2 gola.

Što se tima tiče, pouzdani defanzivac Jakovljević (31/3) propustiće meč zbog povrede, uz njega Ivan Bašić (29/5) je napustio klub i otišao u Rusiju. Stiglo je nekoliko pojačanja, sva iz Hrvatske i Bosne. Vrednost tima procenjuje se na 8.65 miliona evra.

Što se tiče Šerifa, oni su tim koji je bio najprijatnije iznenađnje evrokupova prošle sezone, stigli su u grupnu fazu Lige šampiona gde su savladali Real u Madridu, dobili Šahtjor i odigli nerešeno sa ovim timom, tako da su nastavili takmičenje u Ligi Evrope, gde su ispali na penale od Brage (poraz i pobeda 2:0). Ono što je važna činjenica je da je tim u odnosu na onaj koji je izborio plasman u Ligu šampiona gotovo potpuno promenjen, kao i to da je trener otišao u vojsku Ukrajine, pa je i tu izvršena promena. U odnosu na tim koji je igrao LŠ, ostala su tri igrača koji su bili standardni u to vreme, dovedeno je par pojačanja, poput nigerijskog napadača Akanbia iz turskog Kodžaelispora, potom krilnog napadača Atimwena iz Dinamo Zagreba, Abou Outare iz Valensijena i brazilca Hersona iz Goiasa. Vrenost tima je 14,2 miliona evra.

Mišljenje urednika: Činjenica je Šerif kao klub mnogo iskusniji kada se radi o evrokupovima daje im ulogu favorita i pored toga što su promenili gotovo čitav roster iz prošle sezone, mišljenja smo da će ovaj meč pre svega biti neka vrsta predigre za ono što sledi u revanšu i da oba tima neće previše rizikovati, pa je naš predlog 0-2 gola po kvoti 1,65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje