subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Balkani – Žalgiris (najava utakmice)

Danas je na programu osam utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a od 20 časova će se u južnoj pokrajini Srbije – Kosovu i Metohiji, odigrati meč između Balkanija i Žalgirisa.

FK Balkani je klub koji je prvi put u evrokupovima, ovaj tim je iz mesta Suva Reka na Kosovu i Metohiji, blizu Prizrena. Tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača uz nekoliko stranaca. Vrednost tima procenjena je na 4,05 miliona evra, a najskuplji igrač tima je Ermal Krasnići, čija je vrednost procenjena na 350 hiljade evra, do sada je odigrao 81 meč za svoj klub i postigao 32 gola uz 10 asistencija.

Sa druge strane Žalgiris je tim koji već godinama igra kvalifikacije za razna evro takmičenja, aktuelni su šampioni Litvanije i sada su trenutno na prvom mestu lige (koja se igra u letnjim mesecima) sa 41 bodom, 5 više od Penevezisa. Što se tiče tima, vrednost ovog tima je procenjena na 6,85 miliona evra, a ključni igrači su napadač iz Brazila, Renan Oliveira koji je postigao 10 golova ove sezone, potom veznjak iz Gane – F. Kyeremeh, argentinac N. Gorobsov, hrvati Josip Tadić i Petar Mamić, koji je prvi asistent tima sa 7 uspešnih dodavanja. Samo tri ili četiri domaća igrača imaju bitniju ulogu u timu, ostalo su internacionalci iz raznih država sveta. Prošle godine prošli su Linfild pobedama u oba meča, da bi potom ispali od Ferencvaroša porazima u oba meča, a potom i od Mure u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Svakako da litvanski šampion ima mnogo više prava da se nada da će izaći kao pobednik iz dvomeča, meč će se igrati na neutralnom stadionu u Prištini koji jedini ispunjava uslove za međunarodne mečeve, ne očekujemo preterano efikasan meč, pa je po nama idealna igra I0-1&II0-2 po kvoti 1,65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje