ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: TNS – Linfield (najava utakmice)

TNS i Linfield igraće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a sastaće se večeras od 20 časova, kada će tim iz Velsa ima ulogu domaćina.

Šta reći za ekipu koja je od sezone 2001/02 završili kao šampioni ili drugoplasirani, osim u sezoni 2008/09, kada su bili treći. Sada, nakon dve godine pauze, opet su šampioni i igraće u kvalifikacijama za LŠ. Pored dominacije u ligi, izuzetno su dobro odigrali pripremne utakmice, gde su ostvarili 4 pobede i 1 poraz. Sa druge strane, dosta uzburkana sezona za Linfield koji je sa svega bodom više od Cliftonville-a uspeo da dođe do titule, ali će se ipak boriti za mesto u Ligi šampiona. Takođe, apsolutna dominacija ovog kluba iz Severne Irske, koji je 5x uzastopno šampion zemlje. Dakle, Evropa ni jednima ni drugima nije nepoznanica. Za klub iz Velsa mahom igraju engleski fudbaleri, a za klub iz Severne Irske upravo fudbaleri iz te zemlje.

Tržišna vrednost ove dve ekipe je 2.18, odnosno 2.73 miliona evra, redom.

Velšani nisu igrali kvalifikacije za Ligu šampiona od 2019. godine, a Linfield-u je prošle sezone limit bio prvo kolo, kada su deklasirani od Žalgirisa ukupnim rezultatom 5:2. Rekli bismo da će ekipa koja prođe u narednu fazu da ostvari premiju, jer će zasigurno igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ako izgube tada, i dalje će nastaviti evropski put. Stoga, ulog je možda i veći nego što to isprva deluje, a kada su evropske utakmice u pitanju, niko se ne predaje.

Sličan mentalitet, uslovi za igru, teren i vremenske prilike su nešto što odlikuje obe ekipe i verujemo da ovo može biti uzbudljiv duel. Probaćemo sa igrom „GG“ po kvoti 1.78 jer ne favorizujemo nijedan tim večeras.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje