petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Ludogorec – Sutjeska (najava utakmice)

Danas je na programu osam mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, a meč koji će se odigrati u Bugarskoj od 19:45 časova, igra se između domaćeg Ludogoreca i Sutjeska iz Nikšića.

Bugarski šampion već duži niz godina Ludogorec pokušaće da stigne do grupne faze i ovog leta, dva učešća 2014-te i 2016-te nisu donele rezultate kakve uprava kluba želi, ali svakako da je profit ostvaren tada uložen u nastavak dominacije na domaćim poljima. Ovog leta Ludogorec je odigrao jako dobre pripreme, iako poreza 3:0 od Ferencvaroša pomalo opominje, generalna proba protiv Nirnberga i pobeda 3:0 pokazala je ipak da je ovo bio samo loš dan i da će Ludogorec opet biti tim koji pretenduje na visoke rezultate kako u evrokupovima tako i u domaćoj ligi. Gotovo da nije bilo promena u timu, dva povratka igrača sa pozajmice, uz odlaske tri igrača kojima su istekli ugovori, bilans je dosadašnjeg dela prelaznog roka, što znači da imaju kompletan tim koji je osvojio titulu i završio sezonu.

Ekipa Sutjeske osvojila je titulu prvaka Crne Gore i reprezentovaće fudbal iz ove male zemlje ovog leta u evrokupovima, iako ukoliko pogledamo prošlost nijedan tim odavde nije stigao daleko u kvalifikacijama. Ono što je standardan problem jesu odlasci igrača kojih je ovog leta bilo čak 11, otišli su i neki nosioci igre, mada je i stiglo 8 igrača, ali čini se da tim još uvek nije uigran i spreman za neki iskorak u Evropi. U dosadašnjoj istoriji, Sutjeska je pet puta igrala kvalifikacije za Ligu šampiona i svih pet puta nisu uspeli da dođu do pobede, ni u zbiru, a ni u gostima, dva remija i tri poraza do sada, ono što je zanimljivo to je da su samo jednom primili 3 gola, a svi mečevi su završeni u rasponu 0-3. Na pripremema su poraženi od Spartaka iz Subotice 1:0, kao i od Mladosti GAT istim rezultatom, dok su pobedili Radnik iz Surdulice 4:1.

Mišljenja smo da će na ovom meču u potpunosti posed, dominacija i igra biti na strani domaćina, definitivno po nama Sutjeska nema šta da traži na ovom susretu, naročito u situaciji kada su ovoliko promenili tim i ovako odigrali pripremni period, ukoliko ne bude nekih mutnih radnji kakve su se dešavale u prošlosti kada igraju bugarski i crnogorski timovi u Evropi, očekujemo sigurnu pobedu domaćina (pobeda bez primljenog gola) po kvoti 1,70.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje