subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (GRUPA H) – Najava mečeva, prognoza, izostanci – 1.kolo

Danas su na programu dva meča Grupe H, a sastaju se Čelzi – Zenit i Malme – Juventus.


21:00 Čelzi – Zenit

Ekipa Čelzija odlično je otvorila novu sezonu u Premijer ligi, gde su bez poraza posle četiri utakmice, tri pobede i jedan remi. Pojačanje u vidu belgijske zveri, napadača Lukakua pokazalo se kao pravi pogodak, pa je tim dobio još jedan kvalitet više i sada deluje zaista moćno u gotovo svakoj utakmici. Za vikend su više nego lagano savladali ekipu Aston Vile 3:0, pa sa dobrim raspoloženjem dočekuje ekipu Zenita. Što se tiče neke statistike vezane za Ligu šampiona, Čelzi je na prethodnih šest mečeva kao domaćin zabeležio 3 pobede, 2 remija i 1 poraz.

Izostanci: Kante (2/0/0 defanzivni vezni), Pulišić (1/0/0 krilni napadač)

Trener Tuhel je na konfernciji rekao: ,, Najvažnija stvar je da ne gledamo unazad već da zadržimo glad za uspehom. To je ono što je zarazno. Fudbal je igra pobeđivanja, a pobede menjaju vaša osećanja, radnu atsmosferu i daju vam prirodno samopouzdanje. U isto vreme nepohodno je da svaki utakmicu krenemo u novo dokazivanje i da pokažemo isti mentalitet iznova. To je ono što tražim od sebe i od svakog oko sebe. To je ono što ćemo imati uvek i uvek ćemo gledati na izazove koji su prvi sledeći na redu.“

Celu konferenciju imate na: https://twitter.com/i/broadcasts/1zqJVXdgmQMKB 

Što se tiče Zenita, aktuelni prvak Rusije uvek ulazi u Ligu šampiona u želji da konačno napravi veći iskorak i plasira se u narednu rundu takmičenja. Odlične igre na startu ruskog prvenstva i pet pobede uz dva remija sigurno da stvaraju osećaj samopouzdanja kod igrača, ali činjenica da su prethodne sezone ostvarili 5 poraza i samo 1 remi u grupnoj fazi sa Klub Brižom, Dortmundom i Laciom sigurno da unose određenu dozu nesigurnosti kada se radi o evro takmičenjima. Na startu ove sezone u Ligi šampiona, tim Zenita ima jako težak zadatak u Londonu.

Izostanci: Karavae (6/0/0 odbrana), Lovren (6/0/0 odbrana), Ozdoev (1/0/0 centralni vezni), dok je pod znakom pitanja nastup Bariosa (5/0/0 defanzivni vezni)


Trenere Zenita je rekao: ,, Čelzi je tim koji je aktuelni osvajač Lige šampiona. To pokazuje njihovu snagu. Bili su najbolji i trenutno imaju izuzetan tim i jedan su od najboljih timova u Evropi. Mislim da Čelzi nema slabu tački, veoma su dobri i postoje razlozi zašto su osvojili ovo takmičenje. Čelzi je najboji primer kako otkloniti bilo kakvu slabost u igri i iskoristiti maksimalno sve svoje vrline. Postoji mogućnost da zaigramo i sa tri defanzivca jer nam fale naša dva standardna štopera Lovren i Karavaev, plus Barios koji donosi dodatan kvalitet defanzivi.“

Očekivanja: Čelzi je definitivno veliki favorit na ovom meču, iako Zenit može da bude neugodan rival, činjenica da će imati neuigranu odbranu bez svoja dva prva štopera može da ih poremeti jako puno. Naš predlog je igra 1&2-4 gola po kvoti 1,80.


21:00 Malme – Juventus

Malme je jako prijatno iznenađenje u kvalifikacijama, godinama jedan od najboljih timova Švedske odigrao je jako dobre kvalifikacije i iskoristio činjenicu da je u formi što se tiče takmičarskih mečeva jer sezona u Švedskoj. Izbacili su najpre letonsku Rigu, potom finski HJK Helsinki, onda napravili mini iznenađenje eliminacijom favorizovanog Rendžersa, da bi na kraju savladali i dugogodišnjeg šampiona Bugarske, tim Ludogoreca. Odlične partije na većini ovih mečeva pružao je srpski novopečeni reprezentativac Birmančević. Ono što može da brine trenera domaćih je nešto slabija forma u poslednje vreme, posle plasmana u LŠ i poraza od Ludogoreca 2:1, poraženi su i od Hamarbija 2:1, da bi potom odigrali samo 1:1 sa Norčepingom.

Izostanci: Knudsen (12/1/1 odbrana) i Toivonen (8/0/0)

Izjava trenera: ,,Juventus je ovde veliki favorit, ali imamo osećaj da možemo da pobedimo svakog na domaćem terenu na krilima naših navijača. Imamo nekoliko igrača u timu koji su igrali velike evropske mečeve sa svim reprezentacijama, ali i u našem dresu. To će ima dati rutinu i mogućnost da se lako nosimo sa ovom situacijom. Važno je da poštujem protivnika i da smanjimo greške, u protivnom ćemo odmah biti kažnjeni.“


Juventus je posle odlaska Ronalda u fazi izgranje novog imidža i traženja lidera koji će nositi tim, što svakako nije lako. Jako loši rezultati na startu domaće lige i svega jedan bod iz tri meča, remi sa Udinezeom 2:2, dok su poraženi od Empolija 0:1 i Napolija 2:1. Tim ima problema i to je sada već evidentno, ali je na treneru Alegriju da pronađe rešenje i dobitnu kombinaciju u timu.

Izostanci: Arthur (0/0/0 sredina), Chiesa (2/0/0 krilni napadač), Bernardesci (3/0/0 krilni napadač)

Izjave trenera Alegrija: ,, U fudbalu nikada ne možete predvideti šta će se dogoditi, moramo da damo sve od seb. Trenutno ne stojimo dobru u ligi iako tim nije toliko loše igrao. Sada moramo biti fokusirani. Sutra moramo da odigramo dobru utakmicu i da ne dozvolimo ničije lopte jer je Malme jako neugodan i fizički snažan tim. Naš cilj je plasman u top osam timova, a onda je sve moguće.“

Očekivanja i predlog: I pored jako loših rezultata na startu Serije A, Juventus je i dalje ovde veliki favorit, mada će Dybala, Morata i Kean morati da pokažu mnogo veću glad i preciznost pred protivničkim golom, kako bi nadoknadili golove Ronalda iz prošle sezone, danas izbegavamo konačan ishod i predlažemo igru 1P0-1&2P0-3 po kvoti 1,55.

Kladioničarski predlozi Liga Šampiona – Grupa E (1. runda)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje