nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Lyon – Marseille

Poslednja utakmica 21. kola francuskog prvenstva „Ligue 1“ donosi nam veliki derbi susret između ekipa Liona i Marseja koji je poznat pod nazivom „Clash of the Olympics“. Nakon 20. odigranih prvenstvenih duela popularni „Les Gones“ zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 34 osvojena boda, dok se gosti „Les Olympiens“ nalaze na šestoj poziciji na prvenstvenoj lestvici sa 30 sakupljenih bodova.

Trener domaće ekipe, Bruno Genesio na ovom susretu neće moći da računa na : defanzivce E.Mammana i N.N’Koulou kao i veznjake R.Ghezzal i M.Diakhaby. Sa druge strane njegov kolega na klupi gostiju, Rudi Garcia ostao je bez „usluga“ : defanzivaca H.Bedimo i T.Hubocan i veznjak A.Diaby.

Lion je u dosadašnjem delu sezone odigrao 9 utakmica pred svojom publikom na kojima je ostvario 6 trijumfa i 3 poraza bez ijednog nerešenog rezultata uz pozitinu gol razliku 19:10. Tim Marseja je pak, na gostovanjima za sada odigrao 10 duela i ima skor od svega 2 pobede, 3 remija i 5 pretrpljena poraza. Na ovim utakmicama postigli su 11, a primili čak 18 pogodaka.

Ova dva francuska fudbalska velikana su se ukupna sastajala u svim takmičenjima 107 puta, a i Lion i Marsej su ostvarili po 34 pobeda, a u 39 navrata nije bilo pobednika. Na svim tim utakmicama Lion je postigao 157, a Marsej 165 golova.

Očekivani sastavi :

Lion 4-4-2

A.Lopez – Rafael, M.Yanga-Mbiwa, J.Morel, M.Rybus – G.M.Cornet, L.Tousart, M.Gonalons, M.Valbuena – N.Fekir, A.Lacazette

Marsej 4-3-3

Y.Pele – M.Doria, Rolando, R.Fanni, H.Sakai – M.Lopez, W.Vainqueur, A.Anguissa – R.Cabella, F.Thauvin, B.Gomis

Za glavnog sudiju na ovom velikom derbiju francuskog fudbala imenovan je 39-godišnji Ruddy Buquet koji sudi utakmice u francuskom šampionatu od 2008. godine.

Kladionice favorizuju ekipu Liona na ovom susretu, dajući kvotu za njihovu pobedu u visini od @1.70, dok se eventualni trijumf Marseja plaća kvotom od oko @5.20. Ukoliko utakmica završi remijem dobitan je koeficijent u iznosu od @3.85. Za tipove na golove „0-2“ i „3+“ kvote iznose @2.20, odnosno @1.70, dok se za igre „GG“ i „NG“ nude kvote u visini od @1.65, odnosno @2.15.

Veliki derbi susret između Liona i Marseja na programu je u nedelju, 22. januara sa početkom od 21:00. Nadamo se jednoj veoma interesantnoj i uzbudljivoj utakmici u kojoj ćemo uživati gledajući je, a svima onima koji se opklade na ovaj susret želimo prolazan tip!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje