subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal bolji od Đokovića u finalu Rima

Španski teniser Rafael Nadal odbranio je titulu na Mastersu u Rimu. Nadal je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 7:5 1:6 6:3. Nadal je tako došao do svoje desete titule u Rimu, po čemu je rekorder. Pored Rima, Nadal je dvocifren broj puta podizao trofej na turnirima u Monte Karlu, Barseloni i Rolan Garosu.

Veliko finale je opravdalo svoja očekivanja, jer je publika uživala u sjajnom tenisu. Od starta se moglo videti da će to biti bezrezervna borba obojice i da će nijanse odlučivati. Đoković je meč otvorio brejkom, ali Nadal je momentalno uzvratio ribrejkom. Od tog trenutka meč ulazi u neku mirniju fazu, jer su serveri radili sjajan posao. Činilo se da će prvi set otići u taj brejk, ali Nadal pravi brejk u 11. gemu i kasnije rutinski zatvara prvi set.

Drugi set donosi apsolutnu dominaciju Novaka Đokovića. Srpski teniser je ponovo brejkom otvorio set, ali ovog puta ga je i potvrdio. Nadal je drastično popustio sa igrom, što je Đoković iskoristio i sa još jednim brejkom zatvorio drugi set.

Odlučujući set donosi veliku borbu. Ključni detalj meča je četvrti gem, jer je Đoković u tom gemu imao brejk loptu. Nadal je posle mnogo sreće spasio istu, a nakon toga kaznio Đokovića brejkom bez izgubljenog poena. Do kraja meča Đoković nije imao priliku za povratak u meč, te je Nadal na kraju slavio.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje