sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava finala u Marakešu

U finalu turnira u Marakešu sastaće se veteran iz Španije Pablo Anduhar i Britanac Kajl Edmund. Kiša je pravila velike probleme organizatorima turnira pa su juče ova dva igrača odigrala po dva meča.

Favorit po kvotama je Edmund i mi se sa tim slažemo, ali ipak treba imati dozu opreza. Anduhar je igrač koji živi od igara na šljaci. Tokom karijere on je bio stabilan top 50 igrač, ali povreda lakta ga je odvojila od terena na dug vremenski period. Taj lakat je operisao nekoliko puta i sve je to prouzrokovalo veliki pad u njegovoj karijeri. No, čini se kao da se Anduhar polako vraća, i ako se on dobro oseća onda će doći i rezultati. Zanimljivo je da mu je ovo drugo uzastopno finale, jer je prethodne nedelje osvojio čeledžer u Alikanteu.

Što se Edmunda tiče mi smo izrazili sumnju da bi mogao da izgubi juče od Jazirija, ali to nije bio slučaj. Britanac je bio neumoljiv i Tunižanina poslao kući sa samo tri gema. Nakon toga dobio je i Gaskea i to vrlo ubedljivom igrom, i sad kada je došao do finala glupo je pričati o nekim kalkulacijama. Organizatori turnira u Monte Karlu će mu sigurno izaći u susret i gledati da odlože što je više moguće njegov meč, a protivnik će mu biti nezgodni Dolgopolov.

Kada je neka prognoza u pitanju ovaj meč je vrlo škakljiv. Sa jedne strane je iskusni Španac koji zna kako se igraju ovakvi mečevi, a sa druge je realno gledano bolji igrač koji još uvek nema nijednu osvojenu titulu. To bi možda moglo da prouzrokuje određenu dozu nervoze kod Edmunda, ali nema sumnje da je ovde favorit. Ne treba isključiti ni faktor umora kod Anduhara, jer on više nije mladić. Ima 32 godine i igrati iz turnira u turnir na visokom nivou za njega je jako teško.

Mi ovde dajemo prednost mladosti, jer smatramo da je Edmund dovoljno kvalitetan da konačno osvoji prvi trofej, ali ako možete najbolje bi bilo da zaobiđete ovaj par.

Predlog: Pobeda Edmunda iz prelaza 2-2 1,53

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrata ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

3 Komentari

  1. Kvota na Edmunda 1,30, možda za upariti sa Ivaškom koji će danas na Florijana Majera. Kvota je 1.90 pa ove dvije zajedno daju kvotu 2,47, a to bio dobar dubl za duplanje. Majer ove godine redovito gubi, a u 1.kolu kvalifikacija je pobjedio nespremnog veterana Robreda. Ivaška je spremniji i to će da bude pobjeda za njega, a Majeru novo ispadanje.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje