sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Naš saradnik za hrvatski fudbal tipuje za vas (13.06.2020)

Dogovorili smo saradnju sa saradnikom iz Hrvatske koji će u budućnosti davati predloge iz hrvatskog fudbala, nadamo se da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćete biti zadovoljni predloženim tipovima!


Slaven Belupo – Osijek

Prekid prvenstva čin se da su najbolje iskoristile „Lege“ iako su ispali iz Kupa na svima dobro poznat način njihove igre su nešto to obečavaju. Momčad predvočena Bočakajom bombardirala je Rijeku na Rujevici sve do opjevanih Pajačevih odluka, isto su napravili i Lokomotivi na Kranjčevievoj a takav rasplet događaja očekujemo i u Koprivnici. Na današnji datum prvi puta jednostanvo moram pohvaliti Kuleševića, napokon je netko Mancea premjestio na klupu, Pero Bočkaj je dobio priliku tamo gdje je znatno bolji (bliže protivničkom golu) a boćni igrači Igor Silva i Talys igraju maestralno. Formacija 4-3-3 ona je koja u ovom trenutku najviše odgovara Osijeku, sa četiri u zadnjoj liniji, jednim povučenijim korektorom u vezi te sa krilima i Marićem kao jedinim isturenim napadačem.

Iz kupa su ispali, trenutno na petoj poziciji i sa četiri boda zaostatka za Lokomotivom svaka utakmica se za Osijek nameče kao ona najbitnija. Dobra vijest pred Belupo je i povratak suspendiranog mađarskog reprezentativca Laszla dok su problematični izostanci Žapera, Grezde i Silve.

Pod vodstvom Stipića Slaven Belupo je kompletno promijenio svoj stil igre, puno je više želje prema napred, puno su bolje postavljeni igrači na terenu, kombinatorika je neusporedivo napredovala i jasno je vidljiva neka vizija i želja ovog mladog i ambicioznog trenera. Ipak veliki je problem očiglenda limitiranost kvalitete ove momčadi te je sigurno da fale dva ili tri pojedinca kako bi se Slaven Belupo podigao na razinu iznad. No nedostatak kvalitete za Stipića neće biti najveći problem u nastavu ovoga mjeseca u kojem će se utakmice igrati u stvarno teškom tempu (dva puta tjedno). Glavni problem Belupu biti će fizička sprema i snaga koja je očigleno falila u drugim poluvremenima prve dvije utakmice protiv Lokomotive i Gorice u kojima su znatno pali. Nije to ni neko iznenađenje jer ipak pričamo o najstarioj momčadi (godina u prosjeku) prvenstva. Primjerice u udarnoj momčadi je čak petorica igrača koja su debelo u tridesetima, najbolji napadač Krstanović sa 37 godina na leđima odigrao je svih 180 minuta u nastavku a umor je kod njega očigledan, posebice u utakmici protiv Lokomotive kada se poprilično potrošio i bio nemoćan u duelu sa Kolingerom. Tu su još i Božič, Bacelić-Grgić, Jeffren, i gotovo krucijalini u taktičkim zamislima Stipića iskusni veznjak Paracki koji će nedostajati zbog kartona.

Gledamo li trenutnu formu obje momčadi, ono što su pokazali na terenu, važnost bodova u ovom dvoboju i na kraju ali ne manje važnu fizičku spremu za okladu je logičan odabir pobjeda Osijeka koji na slabijima jednostavno mora kupit sve te se nadati iznenađenju protiv najvećih rivala.


By Crne Kese (https://www.facebook.com/CrneKese001/)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje