sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nori preokretom do finala u San Dijegu

Britanski teniser Kameron Nori plasirao se u finale ATP turnira u San Dijegu nakon što je savladao Rusa Andreja Rubljova. Posle borbe koja je trajala dva sata, Nori je slavio rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4.

Velika pobeda za Norija nad top 10 teniserom i to posle preokreta. Nije sve krenulo kako treba po njega. Rubljov je na startu meča dominirao, došao do brejka i nakon toga imao još nekoliko šansi za još ubedljiviji rezultat prvog seta. Ipak, jedini brejk iz uvodnog dela seta je bio dovoljan za vođstvo.

Drugi set donosi manje više isti scenario. Rubljov preti, ali ovog puta Nori se spašava. U ranoj fazi seta je spasio tri brejk lopte i to je bila prekretnica. Nakon toga je zaigrao mnogo bolje i kaznio protivnika za propuštene šanse. U četvrtom gemu je napravio brejk koji mu je doneo set.

Finiš drugog seta je bio ključ za pobednika. Rubljov je imao nekoliko brejk lopti u trneicima kada je Nori servirao za izjednačenje. Na njegovu žalost nije ih iskoristio i to ga je koštalo. Propuštene šanse su mu se vrzmale po glavi, a Nori je to iskoristio i brejkom u trećem gemu potpuno prelomio meč na njegovu stranu.

Nori će za titulu u San Dijegu igrati protiv boljeg iz duela Dimitrov/Rud.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje