subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo NBA timove (Pacific Divizija) – 5.deo

Pokušaćemo u što kraćim crtama da vam predstavimo NBA timove pred početak nove sezone, a tokom sezone očekujte puno dobrih parova od našeg urednika Ixe, koji je do sada već puno puta pokazao da je pravi majstor za ovu ligu.

1.DEO PREDSTAVLJANJA

2.DEO PREDSTAVLJANJA

3.DEO PREDSTAVLJANJA

4.DEO PREDSTAVLJANJA



Los Anđeles Lejkers: Lejkersi su u prošloj sezoni izjednačili broj titula sa najvećim rivalom Boston Seltiksima, tandem Džejms – Davies opravdao je svoj superstar rejting i u godini Brajantove smrti, obradovao navijače novom titulom. Tokom pauze produženi su ugodovi sa ova dva igrača, ali i sa Kaldvel Poupom, Markif Morisom i Dadlijem, bilo je i odlazaka, klub su napustili veterani poput Dwighta Howarda, Averyja Bradleyja, JaValeea McGeeja, možda i najveći gubitak za tim Rajon Rondo, a nema više ni šutera Danny Green, koji je bio jako loš u plej ofu. Čini se da su zamene koje su doveli možda i bolje, na mesto Ronda, stigao je odlični Dennis Schroeder iz Oklahome i on će ovog puta na mesto startnog pleja, kao zamena ostaje Aleks Karuso, na mesto beka šutera došao je Matthews iz Milvokija, a čini se da je najbolji posao urađen na centarskim pozicijama, dolascima najboljeg šestog igrača iz prošle sezone Montiza Harrela iz Klipersa, kao i dolaskom iskusnog Marka Gasola, koji će u vremenu koje bude provodio na parketu doneti svoje iskustvo kako ofanzivino tako i defanzivno. Nisu birali na draftu, ali se čini da imaju jedan od najkompletnijih timova i ove sezone, James, Davis, Kuzma, Schroeder uz ostale deluju kao prvi favorit i za ovu titulu, samo što svi treba da ostanu zdravi i da novi igrači uskoče u sistem, koji se da se ne lažemo svodi na igru James-a i Davisa.

37 godina, ali i dalje kao mladić, Lebron James (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LeBron_James_3408968580.jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Druga najbolja liga po odbrani pozicije krilnog centra (PF) je upravo odbrana Lejkersa sa prosečno 19 primljenih poena po meču.


Los Anđeles Klipersi: Prošle sezone puno započeli, delovi solidno sa vremena na vreme i onda kada je najviše trebalo, Jokić i družina su ih vratili na fabrička podešavanja posle 3:1 za Kliperse. Tim koji je pravljen da se suprotstavi gradskom rivalu, a svi od navijača do javnosti očekuju to finale na Zapadu, kao veliki obračan Lenarda i Georga sa jedne i Jamesa i Daviesa sa druge strane. Ukoliko pojedinci koji su u balonu bili očajni poput Georga, odigraju konstantno tokom cele sezone, deluje da bi Klipersi sada mogli i do boljeg rezultat. Prva i najvažnija promena desila se na klupi gde je umesto Riversa, došao čovek koji je uzeo titulu sa Klivlendom, Tyronn Lue, a sada će imati priliku da dokaže da nije James bio ključ titule, već da je njegovo trenersko znanje imalo veći udeo u tome.Tokom prelaznog roka, klub je naspustio najbolji 6.igrač lige Montez Harrell, centar koji je često donosio enrgiju u igru tima, ali je njegova zamena stigla iz Toronta u vidu Ibake, kao igrača koji je neosporno jedan od kvalitetnijih visokih igrača lige, tako da tu neće izgubiti puno.Šuter Shamet otišao je u Nets-e, dok je kao zamena stigao šuter iz Detroita, Kennard koji bi mogao da odigra svoju rolu u drugom unitu Klipersa, dok je pozicija krila popunjena iskusnim Batumom, koji će imati svoje minute tokom sezone, ali više da bi odmarao Leonarda, naročito kada dođe do blowout mečeva. Treba napomenuti i da je JaMichael Green otišao u Denver i skratio rotaciju na krilnom centru, ali to svakako nije nešto što se ne može nadoknaditi. Svakako da tim koji je prošle godine bio u top 5 ekipa na oba dela terena može i mora da se smatra jednim od favorita za titulu, a da li će do toga i doći, zavisi od mnogo faktora, ključni su privikavanje na sistem novog trenera, konstantnost Georga i igranje svih utakmica na maksimumu, a dve od tri te stvari bile su problem u prošloj sezoni.

I pored Georga, daluje ipak da je Leonard prva violina tima (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kawhi_Leonard_vs_Charlotte_2019.jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Sa samo 18,8 primljenih poena, bili su NAJBOLJA odbrana na krilnim centrima protivnika (PF), zanimljivo da su sa pozicije pleja (PG) bili tek 21.odbrana lige sa primljenih 25,6 poena po meču.


Phoenix Suns: Kada ste godinama na dnu zapada, morate da napravite ozbiljan potez na tržištu kako bi postali plejof potencijl iako tim ima par momaka koji bi mogli da bljesnu i donesu toliko željeno doigravanje navijačima Sunsa. Takav potez, smatraju mnogi pa i mi jeste dovođenje sjajnog pleja, Krisa Pola, koji uz fenomenalne organizatorske sposobnosti poseduje i košgeterske pa će na više načina podići kvalitet kompletne napadačke igre tima, a činjenica da je Oklahoma u kojoj je igrao bila 10-ta po odbrani protivničkih plejeva govori da će i na drugoj strani terena biti ,,zapušena“ jedan defanzivna rupa. Superstar tima ostaje Devon Buker koji će verovatno i najviše profitirati od dolaska Pola koji će mu maksimalno otvarati prostor, a profitiraće i centar Ayton koji mora da pokaže zašto je bio prvi pik na draftu, a idealnijeg dodavača od Pola teško da ima. Odlazak Rubija i Oubrea ne bi trebalo da se oseti u igri tima, naprotiv smatramo da su dovedene mnogo kvalitetnije zamene. Krilne pozicije odlično su popunjene Džonsonom, ali i dolaskom iz Majamija, Jae Crowdera, igrača koji je defanzivno zver, ali i odličan šuter za 3 poena, tako da su i tu u Sunsima u plusu, a tu je i Bridžis koji je pružao sjajne partije na kraju sezone tokom ,,balona“, Zamena Aytonu biće Šarić, sa kojim Sunsi imaju drugačije mogućnosti u igri i širenje protiničke odbrane, problem bi mogla da bude odbrana kada Šariću dođe teži centar, ali svakako da generalno tim sada deluje dosta bolje i šire nego mnogo sezona unazad. Finiks Sunsi sada deluju kao tim koji će konačno doći do toga da može da igra sa većinom ekipa u ligi, pozitivan skor sa ovakvim timom je obaveza, a po nama i plejof mesto, gde će za svakog rivala uz zdravlje svih igrača moći da budu neugodan rival!

Zanimlijvosti za kladioničare: Oni su bili 21.najlošija odbrana na poziciji krilnog centra (PF) dok su na poziciji krila (SF) bili 20-ti.


Golden State Warriors: Da nije došlo do teške povrede Thompsona u predsezoni, mogli bi da pričamo o GSW-u kao neko ko će se vratiti na velika vrata i sam vrh zapada posle sezone gde su završili na poslednjem mestu. Svakako da su pojačali tim jer odlazak nije bilo, a uspeli su da dovedu neke vrlo zanimljive igrače, pre svih treba spomenuti sa drafta centra Džejmsa Vajzmena, koji će odmah u vatru na poziciju startnog centra, što svakako zaslužuje po atletskim sposobnostima i razumevanju košarkaške igre, uz malo rada mogao bi i do statusa elitnog defanzivca među visokim igračima. Posle povrede Thompsona, u klub je iz Finiska stigao Oubre Jr. igrač koji će doprineti puno u defanzivi, a čini se da je i u ofanzivnim elementima napredova dosta tako da će i ovde moći da doprinese igri Ratnika. Zamena za Karija stiže u liku Vonamejkera iz Bostona, koji je prošle sezone to radio vrlo uspešno u Bostonu, tako da treba očekivati da nastavi i sada, dok će na mestu beka šutera biti pojačanje iz Sakramenta, Bazemore. Iz starog sastava tu je nekada veliki potencijal, Endrju Vigins koji će svakako morati da preuzme ulogu drugog igrača tima, o Drejmondu Grinu ne treba trošiti reči, elitni defanzivac i siguran napadački učinak bez velike potrošnje lopti su nešto što se može očekivati od njega. Erik Paskal je otkrovenje iz prošle sezone i on bi trebalo da donese najviše poena kada je reč o rezervama. baš kao i Demijon Li. Rotaciju visokih uz Vajzmena činiće i Markiz Kris i Kevon Luni.

Kao što smo i rekli očekivanja od ovog tima bi bila i veća, da se nije desila Thompsonova povreda, ali i pored toga možemo ih videti na nekom od top 5 mesta, a ukoliko Vigins konačno dokaže da je zreo da bude zvezda nekog tima, ili iznenadi neko poput Vajzmana ili Oubre, ovaj tim bi zaista mogao baš mnogo, jer kad imaš Karija i Grina u timu, sve osim borbe za najviši plasman deluje smešno.

foto (screenshot) https://www.youtube.com/watch?v=rI3eoOUrH5I&feature=onebox

Zanimljivosti za kladioničare: Golden Stejt je bio tek 27.odbrana lige na poziciji beka (SG) sa prosečno 25,2 poena po meču.


Sacramento Kings: Definitivno nije lako Kingsima da budu u Pacifik diviziji ove godine sa ovakvim timovima, odlazak Divca iz kluba povukao je i odlazak Bogdana Bogdanovića koji je prešao u Atlantu, što će dati više prostora Hieldu na mestu beka, uz to na visokim pozicijama stigao je Kaminski iz Finiksa, kao i centar Portlanda, Hasan Whiteside, dok je spoljna linija popunjena bekom sa Ajove, Tyrese Haliburtonom, momkom koji je predvodio selekciju SAD-a do titule za igrače do 19 godine, za njega kažu da je odličan dodavač i neko ko vidi sve i sjajno igra pik end rol igru, ali tek treba da se dokazuje na elitnoj sceni, pik sa drafta kada je propušen Dončić, Marvina Bagley ukoliko ostane zdrav mogao bi da pokaže kvalitet sada i možda doprinese zajedno sa Foxom, Barnsom, Bjelicom i Holmsom boljim igrama tima, koji je poslednji plej of igrao davne 2006-te godine. Visoke pozicije deluju bolje popunjene nego kada su tu bili Len i Giles koji su napustili klub, ali svakako da i dalje Sakramento nije tim koji se može svrstati u eltinu kategoriju klubova na zapadu, a i u svojoj diviziji je tek peti po kvalitetu.U nekom idelanom scenariju vidimo ih u doigravanju za plejof, ali će svakako za to morati da im se poklopi puno stvari.

Foto (screenshot)
Zanimljivosti za kladioničare: Ono su 22.tim po odbrani protivničkih krila (SF) sa prosečno 21.5 poena po meču


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje