četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (SREDA)

U sredu se nastavlja La liga, a mi smo za vas spremili najavu najzanimljivjih mečeva.

18h Alaves-Espanjol

Ovo je utakmica sezone za Alaves. Ostalo je još samo 3 kola do kraja, tj 9 bodova, a Alaves je trenutno poslednji na tabeli sa 7 bodova zaostatka za ekipama koje su van opasne zone. Dakle, ukoliko danas ne pobede to je kraj svih šansi za opstanak što se njih tiče. Realno, šanse su im jako male, oni moraju pobedili u poslednja tri kola,ali su im potrebni i kiksevi ostalih protivnika. Ipak, dokle god ima šansi oni će se boriti. U ovo kolo ulaze nakon teškog poraza od Selte  4-0. Moraju što pre zaboraviti taj meč i usresrediti se na ovaj. Moraju napasti od prvog minuta na ovoj utakmici, pa šta bude. Nemaju šta da brane. Istina, u odbranu i ne mogu da se uzdaju jer je jedna od najgorih u ligi. Sigurno da će stadion biti pun, jer je ovo poslednja šansa, moraju im i navijači pomoći pri tome.

Espanjol u ovo kolo ulazi sa serijom od 4 meča bez pobede. Nakon tri vezana poraza, uspeli su u prošlom kolu da isčupaju bod protiv Osasune. Ipak, i pored te loše forme oni su manje više sigurni. Za opstanak tj matematički opstanak im treba samo 2 boda, mada realno nema ama baš nikakve šanse da oni ispadnu ove sezone. Sve to mogu zahvaliti furioznom startu sezone kada su igrali zaista sjajno. Kako je vreme odmicalo tako je padala i njihova forma, pa su sada u gore opisanoj formi. Espanjol je ekipa koja voli da igra otvoren, napadački fudbal. Vole da se nadigravaju sa rivalima pa na njihovim mečevima jako često vidimo veliki broj golova. Glavna uzdanica u napadu im je Raul de Tomas koji je ove sezone postigao 15 golova.On je protiv Osasune ušao u igru tek u drugom poluvremenu,ali bi na ovom meču mogao od starta da bude u timu.

Očekivani sastavi:

Alaves possible starting lineup:
Pacheco; Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Garcia; Escalante, Loum; Mendez, Moya, Rioja; Joselu

Espanyol possible starting lineup:
Lopez; Vidal, Cabrera, Calero, Pedrosa; Herrera, Morlanes; Vilhena, Darder, Puado; De Tomas

Prognoza: Očekujem veoma ofanzivni orijentisan Alaves. Moraju napasti od prvog minuta, a to bi opet moglo da ostavi dosta prostora za kontru Espanjola. Sve u svemu mogli bi videti jedan efikasan duel.

Tip: 3+ @ 1.98 – 2:1


20:30h Sevilja-Majorka

Sevilja u ovo kolo ulazi nakon dva vezana remija. Do cilj,a to je mesto koje vodi u Ligu Šampiona potrebno im je još tri boda iz poslednja tri kola. S ozbirom na njihov raspored, ovo je kolo u kojem bi najlakše to mogli ostvariti. Nakon ovog kola im slede mečevi sa Atl Madridom i Atl Bilbaom. Betis je danas slavio, došao je na -4 i postoji realna opasnost za Sevilju da na kraju ostanu bez Lige Šampiona. Upravo zbog toga mislim da nema ništa od njihovog puštanja Majorke na ovom meču. Lopetegijeva ekipa je odigrala generalno jednu jako dobru sezonu. Dobar deo sezone su bili na drugom mestu, pretili su Realu, bili konkurentni za titulu,ali su u finišu sezone posustali, a drugi su podigli forme i došli su u ovu situaciju. S obzirom da im je do sada najveći uspeh bio 4to mesto, postoji šansa da poprave taj učinak,ali im trebaju pobede. Zanimljivo je da se Sevilja ove sezone najviše mučila i najviše je bodova prosipala upravo na ovakvim mečevima, na utakmicama protiv slabijih rivala. Valjda su naučili lekcije. Na ovom meču Lopetegi će imati problema sa timom jer je par bitnih igrača povređeno. Van tima su Fernando, Suso i Marsijal.

Majorka u ovo kolo ulazi nakon veoma bolnog poraza prethodnog vikenda protiv Granade i to na domaćem terenu. Granada ih je pregazila sa 6-2. Tim porazom su zaista mnogo toga izgubili. Sada sudbina nije više samo u njihovim rukama. Sada zavise i od ostalih ekipa. Ne ide im na ruku ni što je Granada pobedila i juče protiv Bilbaa i pobegla na 5 bodova prednosti. Situacija je takva da je Majorka trenutno prva ispod crte, a ekipa koja je prva iznad crte (Kadiz) im beži tri boda, a samo je tri kola do kraja. Ne ide na ruku Majorci ni raspored, jer ih osim meča sa Seviljom očekuju i dueli sa Rajom i Osasunom, timovima koji su veoma kvalitetni i timovima koji ne vole baš da popuštaju rivalima. Sve se više čini da su oni svoju kartu za opstanak u La ligi prokockali u prošlom kolu protiv Granade. Zaista su loše odgrali taj meč, Granada ih je pritisla od početka i potpuno preuzela sve konce na terenu. Loša odbrana Majorke je opet dominirala. Mogla je Granada da postigne još nekoliko golova, mada je i ovo bilo sasvim dovoljno. Što se tiče ovog meča, Majorka mora da napadne rivala, jeste da bi to moglo biti veoma pogubno za njih,ali jednostavno nemaju druge alternative. Moraju pokušati da naprave iznenađenje. Njihov slogan za ovaj meč, pa i ostale utakmice do kraja sezone je pukovnik ili pokojnik.

Očekivani sastavi:

Sevilla possible starting lineup:
Bono; Navas, Kounde, Carlos, Acuna; Rakitic, Delaney, Jordan; Corona, En-Nesyri, Gomez

Mallorca possible starting lineup:
Rico; Maffeo, Valjent, Raillo, Costa; Sevilla, Baba, Rodriguez; Kubo, Muriqi, Lee

Prognoza: Sevilja je favorit i trebalo bi da slave na ovoj utakmici. Mogli bi postići nekoliko golova, s ozbirom na jačinu odbrane rivala,ali i na stil igre kojim Majorka prosto mora da igra.

Tip: domaćin 2+ @ 1.83 – 0:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje