subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava,predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu 4 duela La lige, a mi smo za vas spremili najavu najzanimljivijih mečeva.

14h Majorka-Đirona

Majorka u ovo kolo ulazi u jako dobrom raspoloženju. Oni su u prethodnom kolu upisali prvu pobedu u ligi i to na gostovanju gde su savladali Rajo Valjekano sa 2-0. Prethodne sezone su jedna izbegli ispadanje, bili su na kraju 16ti, malo iznad zone ispadanja i zbog toga su tokom leta ojačali tim, kako bi mnogo bolje odigrali u ovoj sezoni. U prva tri kola Majorka je osvojila 4 boda. Izgubili su od Betisa, a nerešeno odigrali protiv Sosijedada, uz gore pomenutu pobedu nad Rajom. Sasvim zadovoljavajuči rezultat, s obzirom na kvalitet timova sa kojima su igrali. Ono na čemu su insistirali tokom leta jeste jačanje odbrane. Doveli su našeg Rajkovića na gol koji je već pokazao kakvo će biti pojačanje, spasao ih je protiv Sosijedada,ali i protiv Raja, a pre neki dan doveli su i Nastasića kako bi dodatno ojačali taj defanzivni bedem. U prva tri kola samo 2 primljena gola, tj bolje rečeno od 3 meča gol su primili samo na jednom, što je značajan napredak. Mogli bi ove sezone od Majorke videti dosta neefikasnih mečeva, imajući u vidu da i napad nije previše efikasan. U dosadašnjem delu su na 3 meča postigli isto toliko golova.

Đirona, povratnik u La ligu, je sezonu počela sasvim zadovoljavajuće. U tri kola 1 pobeda nad Getafeom i dva poraza protiv Valensije i Selte je sasvim dobro za tim kojem je cilj da izbore opstanak. Bitno je da su slavili na meču protiv tima sličnog kvaliteta. Upravo su to mečevi na kojima oni treba i moraju da traže bodove. Naravno i ovo je jedan takav meč. Almerija je u ta tri kola pokazala da od njih nećemo videti previše efikasnih duela. Dosta su čvrsta ekipa, ekipa koja ne prima tako lako golove,ali ih isto tako i ne postiže tako lako. Mislim da će biti dosta tvrd orah za mnoge timove koji bi mogli vrlo lako da polome zube, ukoliko ih i malo potcene.

Očekivani sastavi:

Mallorca possible starting lineup:
Rajkovic; Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa; Grenier, Battaglia, D Rodriguez; Kang-in, Muriqi

Girona possible starting lineup:
Carlos; Couto, Bueno, Juanpe, Gutierrez; Saiz, Garcia, D Lopez, Urena; Stuani, Castellanos

Prognoza: Jedan veoma tvrd meč na kojem ne bi trebalo da vidimo mnogo golova.

Tip: 0-2 Ip i 1-3 IIp @ 1.48 – 1:1 (0:0)


21h Sevilja-Barselona

Prethodne sezone Sevilja je bila dugo druga na tabeli, ugrožavali su Real na liderskoj poziciji, pričalo se da bi mogli senzacionalno i do titule,ali na kraju su pali u formi i završili kao 4ti. To je svakako veliki uspeh za njih. Već tada  u drugom delu sezone su se videli jasni problemi koje Sevilja ima, a ticali su se napada. Imali su jako loš napad, malo su prilika stvarali,malo golova postizali, većinu bodova su osvojili zahvaljujući svojoj jakoj odbrani. Tokom leta je ta odbrana nestala. Dva glavna stuba odbrane Kunde i Luiz su otišli iz tima i nastala je velika rupa pozadi. Da će sezona biti problematična nagoveštavali su i pripremni mečevi gde Sevilja nije ličila na sebe. Protestovali su navijači zbog lošeg prelaznog roka. Pokušali su u Sevilji da umire navijače dovođenjem jakog imena u vidu Iska,ali sezona je počela… U prva tri kola Sevilje je poražena od Osasune i Almerije sa 2-1,a nerešeno su igrali sa Rajom 1-1. Dakle u tri kola samo 1 osvojen bod i trenutno 15to mesto na tabeli. Od odbrane koja je bila među najboljim u ligi, sada imaju na 3 meča 5 primljenih golova, a tek dolaze jaki mečevi. Ovaj vikend Barselona, a zatim Mančester Siti. Dve mašinerije za postizanje golova. Lopetegiju se ozbiljno drma trenerska stolica i verovanto će on prvi platiti ceh u slučaju još nekoliko neuspeha.

Nakon slabog starta sezone i nerešenog rezultata protiv 0-0 protiv Rajo Valjekana  golgeterska mašinerija Barselone se upalila. Kada su rešili sve probleme oko registracije igrača sve se okrenulo na teren. Barselona se probudila i pokazala sav svoj potencijal. U naredna dva kola 8 postignutih golova po 4 datih golova Sosijedadu i  Valjadolidu bilo je sasvim dovoljno da se svima pokaže ofanzivna snaga tima i da se svima da do znanja da je Barselona itekako pretendent za titulu. Zaista je Barselona delovala zastrašujuće dobro u napadu. Od prvog do poslednjeg minuta napadaju, svaraju šanse i za razliku od prethodne sezone, te prilike iskorišćavaju u visokom procentu, pre svega zahvaljujući gol mašini kakav je Levandovski. Poljak je od 8 golova postigao 4 i time pokazao da će svoju seriju iz Nemačke nastaviti i po terenima u Španiji.  Napad im je zaista sjajan, odbrana im je isto tako na veoma visokom nivou, sve u svemu sjajan tim su napravili tokom ovog prelaznog roka. Prvi pravi test biće im ovaj meč i nema sumnje da će sa velikom motivacijom ući u njega kako bi svima pokazali svoju snagu.

Očekivani sastavi:

Sevilla possible starting lineup:
Bono; Navas, Nianzou, Carmona, Acuna; Jordan, Fernando, Delaney; Lamela, Mir, Gomez

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Kounde, Araujo, E Garcia, Balde; Gavi, Busquets, Pedri; Dembele, Lewandowski, Torres

Prognoza: Barselona je favorit na ovom meču i trebalo bi da postignu nekoliko golova.

Tip: gost 2+ @ 1.75 – 0:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje