četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Liga Šampiona i Liga Evrope,najava, predlozi za klađenje (SREDA)

U sredu su na programu dva duela Lige Šampiona i dva duela Lige Evrope.

Liga Evrope:

18:45h Porto-Lyon

Porto je do Lige Evrope došao kroz Ligu Šampiona. U svojoj grupi su bili treći pa su takmičenje nastavili ovde. Oni su u jako dobroj formi. U seriji su od 18 mečeva na kojima nisu doživeli poraz, a od tih 18 mečeva, čak 15 su pobede i to na svakom od tih mečeva su postizali dva ili više golova. U ligi su trenutno na prvom mestu sa 6 bodova više od najbližeg pratioca, tako da je titula sve izvesnija. U Ligi Evrope su imali jako teškog rivala u vidu Lacija,ali su ih dobili ukupnim rezultatom 4-3 i to pobedom u gostima, što dodatno daje na težini. Mislili su svi da će Porto malo da uspori, pogotovo u napadu od odlaska Diaza u Liverpul,ali po svemu sudeći taj odlazak se i nije previše osetio. Napadački deo tima deluje zaista odlično. Za razliku od napada, odbrana ne može baš da se pohvali previše velikim kvalitetom. Retki su mečevi na kojima Porto ne primi gol, kako u domaćem šampionatu,tako i u Evropi. Pred ovo kolo su pobedili Pako Fereiru sa 4-2. Taj meč je najbolje opravdao gore napisano, savršen napad i dosta klimava odbrana. Jednostavno odbrana plaća ceh taktike da se igra jako ofanzivno. Protivnicima ostavljaju dosta prostora pozadi i oni to dosta lako koriste. To i nije baš ohrabrujuće protiv napada kakav je Lionov. Na ovom meču Konseisao neće moći da računa na Manafu i Wendela.

Lion ovaj meč takođe dočekuje u dobrom raspoloženju jer su za vikend slavili u ligi sa ubedljivih 4-1 protiv Loriena i to u gostima. Tako ubedljivom pobedom su na najbolji mogući način najavili ovo gostovanje u Portu.Lion je zaista sjajno odigrao grupnu fazu Lige Evrope. Grupu su završili na prvom mestu sa 16 osvojenih bodova (najviše od svih klubova u grupnoj fazi). Takođe su bili i najefikasnija ekipa sa 16 postignutih golova. Za razliku od Lige Evrope u domaćem šampionatu im i ne ide toliko dobro. Trenutno su na 9tom mestu,ali sa samo 3 boda zaostatka za Strazburom koji drži mesto koje vodi u Evropu. Dakle, još uvek su itekako u borbi za Evropu koja je cilj. Ukoliko ne uspeju da se plasiraju bio bi to veliki neuspeh. Priliku za trofej imaju jedino još u Ligi Evrope i nema sumnje da će pokušati da doguraju što dalje mogu. Reč je o timu koji ima veoma jak napad, pokazali su u grupnoj fazi, ali i ne toliko dobru odbranu. Ne igraju toliko otvoren fudbal kao Porto, ali znaju da odigraju efikasno, pogotovo kada se protivnik otvori. Najveća pretnja po gol Porta biće Ekambi koji je trenutno najbolji strelac Lige Evrope.

Očekivani sastavi:

Porto possible starting lineup:
D. Costa; Mario, Pepe, Mbemba, Sanusi; Otavio, Vitinha, Uribe, Galeno; Evanilson, Taremi

Lyon possible starting lineup:
Lopes; Gusto, Boateng, Lukeba, Emerson; Caqueret, Aouar; Faivre, Paqueta, Toko Ekambi; Dembele

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan dosta efikasan meč na kojem bi mogli da vidimo golove na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.65 0-1


Liga Šampiona:

21h Real Madrid-PSG

Real Madrid ovaj meč dočekuje u veoma dobrom raspoloženju. Od prvog meča i poraza u Parizu Madriđani su vezali tri meča u ligi na kojima su trijumfovali. U poslednjem odigranom meču su pregazili Real Sosijedad sa 4-1 i to nakon minusa od 1 gola posle prvih 10 minuta meča. Real je u Primeri prvi sa 8 bodova više od Sevilje i već sada se može reći da su osvojili ligu. Sigurno da im tu apetiti neće stati već da žele da uzmu i Ligu Šampiona,ali tu će morati prvo da nadoknade minus od 1 gola iz prvog meča u Parizu. Generalno gledano ne izgleda Real toliko ubedljivo na terenu koliko to rezultati ove sezone pokazuju. Jeste imaju oni seriju od 13 mečeva bez poraza na domaće terenu,ali ruku na srce, ove godine je Primera nikad slabija. Realno gledano Madriđani trenutno i nemaju dostojnog protivnika u Španiji. Najbolje rečeno više su ostali loši nego što je Real dobar. Videlo se to u prvom meču u Parizu. Kada su naleteli na jakog protivnika Madriđani nisu postojali na terenu. Nisu stvorili niti jednu izglednu priliku za 90 minuta igre. Istina, izgledaće to sada u Madridu mnogo drugačije, napašće Real od prvog minuta,ali videćemo kako će to ispasti na kraju. Uzdaju se zasigurno u dvojac Benzema-Vinisijus koji igraju sjajno ove sezone. Problem može da predstavlja klimava odbrana, pogotovo ako se otvoren i ako ostave prostora za brzonoge napadače Pariza, tu pre svega mislim na Mbapea. Na ovom meču Anćeloti neće moći da računa na Mendija i Kasemira.

Pariz nije imao baš najbolju uvertiru pred ovaj meč. Oni su u ligi poraženi od Nice minimalnim rezultatom i to im je bio drugi vezani poraz na gostovanjima ove sezone,jer ih je pre toga Nant porazio sa 3-1. Trener Nice je izgovorio jednu vrlo oštru,ali tačnu konstataciju. Rekao je da postoje dva PSG-a, jedan sa Mbapeom na terenu i drugi bez. To zaista i jeste tako. Mnogo zavise od njega i kada ne ide, kao na prvom meču ovih timova, on bukvalno izmisli gol. Upravo on i nije igrao protiv Nice zbog suspenzije i videli ste kako se završilo. Tokom nedelje Mbape je doživeo manju povredu na treningu i pod znakom je pitanja za ovaj meč,ali verovatno će igrati. Kod Pariza je slična situacija kao i kod Madriđana. Jesu prvi na tabeli i to ubedljivo, već su praktično osvojili ligu,ali pre svega zato što nemaju dostojnog rivala. Ruku na srce, s obzirom na sastav i imena kakva imaju u timu morali bi daleko bolje da igraju od ovoga što pokazuju tokom cele sezone. Možda jednostavno imaju previše zvezda u timu. Očekujem da Poketino dopusti Realu da napadne i da ih sačeka na kontru ukoliko Mbape bude u timu, jer će upravo on biti najjače oružije u takvim situacijama. Na ovom meču Poketino ne može da računa na Ramosa, dok je Herera pod znakom pitanja.

Očekivani sastavi:

Real Madrid possible starting lineup:
Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Marcelo; Camavinga, Valverde, Modric; Asensio, Benzema, Vinicius Jr

Paris Saint-Germain possible starting lineup:
Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes; Pereira, Gueye, Verratti; Messi, Mbappe, Neymar

Prognoza: Mogli bi da vidimo jedan otvoren duel sa golovima na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.53 3-1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje