petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] MLS liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA-noć)

Nastavljamo sa najavama MLS lige. U noći između subote i nedelje se igra nekoliko zanimljivih mečeva.

00:00h Cincinati – New England

Na ovom meču će se sastati najveće iznenađenje ove sezone Sinsinati i najveće razočarenje Nju Ingland. To je jedan od najboljih opisa za ovu utakmicu.

Godinama u nazad Sinsinati je bio ekipa za koju je bio rezervisan donji deo tabele. Ipak, kako stvari stoje, to ove sezone neće biti slučaj. Oni su u seriji od 4 vezane pobede, najduži niz od osnivanja ove franšize i time su se i popeli na tabeli, pa se sada nalaze na visokom 6tom mestu. Njihov najveći problem godinama je bila odbrana. Nekoliko sezona za redom su bili najgora defanzivna ekipa u ligi, primali su najveći broj golova u sezoni. Ove sezone se čini da je taj problem, ne mogu da kažem rešen,ali da je malo popravljen. Odbrana izgleda mnogo bolje u odnosu na prethodne godine. Napad, kao napad i nije bio neki problem. Oni postižu dosta golova, vole ofanzivni stil igre i vole da pritiskaju rivale. Što se tiče današnjeg rivala, imaće dodatni motiv jer ih je Nju Ingland pre par nedelja izbacio iz kupa ubedljivom pobedom 5-1.

Mnogo više se očekivalo do Nju Inglanda. Počeli su sezonu dosta loše, zaređali su seriju poraza i to ih je dovelo do 12tog mesta na tabeli. U poslednjih par kola su zaređali nekoliko dobrih mečeva. U seriji su od 4 utakmice bez poraza i to polako počinje da liči na ekipu od prošle sezone. Brus Arena je napravio tim koji igra veoma ofanzivno. Vole da pritiskaju protivnike od početka pa do kraja meča, vole ofanzivni stil igre, napadaju sa velikim brojem igrača, jer im i bekovi idu napred. Igraju brzo, otvoreno i postižu neretko po nekoliko golova po meču. Naravno, zbog takvog stila igre neretko im i strada odbrana jer igrači ne stignu da se vrate nazad. Dakle, miks loše odbrane i napada koji je možda i najbolji u ligi. Upravo takav spoj dovodi do toga da su njihove utakmice u velikom broju slučajeva dosta efikasne.

Prognoza: Težak meč za prognozu što se tiče pobednika,ali bi golova moglo da bude dosta i to na obe strane terena.

Tip: 3+ @ 1.55 – 2:3


22h DC United-Toronto

DC u ovo kolo ulazi nakon dva meča na kojima nisu slavili. Ovaj meč bi mogao biti idealna prilika da prekinu ovu lošu seriju. Oni kod kuće igraju znatno bolje nego u gostima. Kažem, da bi ovo bila idealna prilika za prekid loše serije jer DC ima jako dobar skor sa Torontom. Kod kuće su slavili na poslednjih 6 mečeva, tj poslednji put je Toronto slavio 2016 godine. Najubedljiviji poraz je Toronto doživeo upravo od DC-ja i to prošle sezone rezultatom 7-1. Što se tiče sezone, DC nikako da se konsoliduje. Nikako da uhvate neki talas pobeda i na njemu krenu ka vrhu tabele. Imaju jedan kvalitetan sastav, pogotovo u napadu,ali nikako da prorade. Zapravo, najveći problem je u veznom redu koji nikako da pošalje kvalitetne lopte napadačima. Eto u prethodnom kolu protiv Njujorka nisu imali niti jedan šut u okvir gola, što je zaista loše. Ove nedelje su na treninzima posebno obratili pažnju na ofanzivni deo tima i verujem da će se rezultati videti već na ovom meču. Odbrana im i nije baš najsjajnija. Kad napad i uspe da postigne golove, odbrana to upropasni. Najveći broj golova dozvoljavaju u poslednjih 15 minuta utakmica, što samo pokazuje da nemaju konstatntnost u toku utakmice i da im u najvažnijem delu meča opada koncentracija. Sve u svemu jedna dobra ekipa,ali ekipa oko koje mora još mnogo da se radi kako bi pokazala sav svoj potencijal.

Toronto ovo kolo dočekuje u dosta lošem raspoloženju. U seriji su od 5 vezanih poraza i u slučaju da budu poraženi i na ovom meču izjednačili bi negativan rekord franšize po broju uzastopnih poraza. Na poslednja 3 meča nisu postigli gol, dakle sve gore od goreg. Ovo sve donekle i nije previše iznenađujuće. Toronto je ove sezone krenuo u rebilding iliti pravljenje izgradnju novog tima. Promenili su gotovo ceo sastav, došli su mladi grači, imaju jedan od najmlađih sastava u ligi, i normalno je da im treba vremena da se uigraju. Ova sezona će proći očigledno ovako bez plej ofa,ali već sledeće bi mogli biti značajno opasniji. Svakako da će im napad i u ovoj sezoni biti drastično jači kada im se za par kola priključi Insinje iz Napolija koji će biti megazvezda i glavni motor tima. Do tada, moraće da pokušaju neke bodove da osvoje. Da stvar bude još gora, oni na svakom meču igraju zaista dobro, nisu uopšte podređeniji rival na terenu,ali jednostavno nema rezultata, nikako da postignu gol. Verujem da će vremenom doći i ti golovi. Moram napomenuti da trener Bredli ima i velikih problema sa izostancima igrača. Na ovom meču ne može da računa na 6 igrača. Van tima su: Kadin Chunga, Jahkeele Marshall-Rutty, Chris Mavinga, Noble Okello, Jonathan Osorio i Jacob Shaffelburg.

Prognoza: S obzirom na stanje u oba tima, ovde je domaćin favorit i mogli bi postići nekoliko golova.

Tip: domaćin 2-5 golova @ 1.50 – 2:2


01:30h Nešvil-Atlanta

Nešvil ovo kolo dočekuje u dosta dobrom raspoloženju. Oni su u prethodnom kolu odigranom pre par dana savladali u derbi meču sjajni Montreal. Ta pobeda je došla nakon preokreta,što je čini još impresivnijom. Nešvil je odigrao zaista sjajan meč i pokušaće na krilima te pobede da nastave niz i u ovom kolu. Nešvil je ekipa koja se uzda u domaći teren i to sa pravom. U ovo kolo ulaze sa serijom od 3 vezane pobede na domaćem terenu, a na poslednje 22 utakmice gde su bili domaćini,poraženi su samo jednom. Dakle,jedna prava domaćinska ekipa. Nešvil nije ekipa od koje možemo da očekujemo neki preveliki broj golova Oni su tim koji igra dosta čvrste,tačnije prosečne mečeve,što se tiče broja golova na meču. Negde su na sredini tabele po tom parametru.

Atlanta u ovo kolo ulazi nakon remija protiv Nju Inglanda. Igrala je Atlanta jako dobro na tom meču,vodili su protiv favorizivanog rivala,ali je jos jednom na scenu stupila njihova porozna odbrana i upropastila sve. Atlanta je tim koji igra dosta suprotno u odnosu na Nešvil. Oni su tim koji igra otvorene utakmice na veliki broj golova. Generalno su tim koji je spoj dobrog,kvalitetnog napada i dosta loše odbrane. To im ove sezone i ne donosi nešto previše uspeha ove sezone imajući u vidu da su u poslednjih 5 mečeva u svim takmičenjima slavili na samo jednoj utakmici. Interesantno je da su pre samo nekoliko dana igrali u kupu protiv Nešvila i poraženi su sa 3-2.

Prognoza: Mislim da će ovaj meč biti sličan prethodnom u kupu. Nešvil je favorit i trebalo bi da slave,ali bi gosti mogli makar do jednog gola.

Tip: GG @ 1.90 – 2:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje