petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 5. decembar)

Nastavljamo sa specijalom vezanim za kartone. Danas su na programu dve utakmice nokaut faze, a mi smo za vas izabrali jedan meč koji bi mogao da bude dosta interesantan.

16h Hrvatska-Japan

Hrvati u grupnoj fazi nisu bili nešto preterano nedisciplinovani. U tri meča 2 zarađena kartona, je sasvim korektno.

0-0 Maroko 0 kartona

4-1 Kanada 2 žuta kartona

0-0 Belgija 0 kartona

Sa druge strane, najprijatnije iznenađenje prvenstva, Japan je bio daleko nedisciplinovaniji. Oni su u 3 utakmice dobili 6 žutih kartona.

2-1 Nemačka 0 kartona

0-1 Kostarika 3 žuta kartona

2-1 Španija 3 žuta kartona

Dakle, Japanci su daleko agresivnija ekipa. Oni igraju znatno čvršće, udaraju po nogama i sve je zapravo na sudiji koji nivo grubosti će da toleriše. Jedan od glavnih razloga zašto bi ovde trebalo da bude dosta kartona, jeste upravo sudija.

Sudija za ovaj meč dolazi iz Amerike i reč je o Ismailu Elfathu. On je na ovom prvenstvu sudio dva meča i dodelio je čak 12 žutih i 1 crveni karton. On je sudija koji je zaista lak na kartonima, što se vidi i iz priloženog. Pazite, na dva meča koja nisu bila nešto preterano bitna. Sudio je Portugal-Gana, meč prvog kola i Kamerun-Brazil, meč gde je Brazil čak igrao sa rezervnim sastavom. Nisu bili mečevi koji su suštinski mnogo toga odlučivali, a opet su bili prepuni kartona. Danas je druga priča, ovaj meč donosi mnogo i sigurno da je i tenzija velika. Istina, ove dve reprezentacije ne spadaju u red nekih preagresivnih i nedisciplinovanih timova,ali uz ovakvog sudiju mogli bi videti makar 4 kartona.

Predlog za ovaj meč je više od 3.5 kartona, kvota je 1.64 u mocartu. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje