četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Nemačka – Japan (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Selekcija Nemačke imaće na papiru teži zadatak od reprezentacije Španije, koja će u prvom kolu igrati protiv Kostarike. Nemačku nikada ne treba otpisivati, u kakvom god sastavu da dođu, oni su sastav koji uvek daje maksimum i igra do 90. minuta bez obzira na to kakav je rezultat. Iako su u Rusiji ispali nakon grupne faze, to ne znači da će sada biti demotivisani, već samo suprotno. Hansi Flick predvodi reprezentaciju koja se relativno lako kvalifikovala na Mundijal, sa čak 9 bodova prednosti u odnosu na Severnu Makedoniju, koja je bila drugoplasirana. Stil igre selektora zasniva se na tome da se igra gradi od štopera i da u toku početka napada, već sedmorica fudbalera zauzimaju pozicije ispred lopte. Trojka ispred napadača sačinjena je od trojice brzih fudbalera, koji se često uvlače u sredinu terena. Presing Nemačke je vrlo visok, što očekujemo i tokom ovog prvenstva.

Ne treba previše trošiti reči na sastav ove zemlje, preko golmana, defanzivaca, sredine terena i napada, sve su to veoma poznati fudbaleri u velikim, ili srednje dobrim evropskim klubovima. Mišljenja smo da Nemce ne treba potceniti, iako na poslednja dva reprezentativna turnira nisu bili na očekivanom nivou, a kada Nemce ne vidite kao favorite, oni igraju bez pritiska, i tada rezultata gotovo uvek bude.

Očekivani sastav (4-2-3-1): Neuer; Raum – Rudiger – Sule – Kehrer; Goretzka – Kimmich; Sane – Musiala – Gnabry; Muller

Izostanci: Nema predviđenih izostanaka za utakmicu sa Japanom


Selekcija Japana već godinama važi za jednu od najjačih sa azijskog tla. Na prošlom Svetskom prvenstvu prošlu su grupnu fazu, a u osmini finala zaustavila ih je Belgija, dok se polako vidi ta tranzicija iz Azije ka Evropi, te sve veći broj reprezentativaca Japana igra van Azije, što pozitivno utiče na stil fudbala koji se gaji u ovoj zemlji na reprezentativnom nivou.

Interesantno je da su kvalifikacije završili sa bodom manje od Saudijske Arabije, dok su imali čak 7 više od Australije. Osnovna formacija reprezentacije se retko kada menja, dosta igraju po bokovima i imaju tendenciju da idu na ubacivanje lopte u kazneni prostor rivala, a takođe je interesantno da, iako nisu naročito visoki, golove daju iz centaršuteva, jer umeju da natrče na isti iz drugog plana i postignu gol.

Svakako je jedan od najzvučnijih reprezentativaca Minamino, a ništa manje nisu poznati ni Yoshida, Morita, Kamada, Osaka i Asano. Dakle, ekipa koja je uvek pod konac, ne kalkuliše previše, igra maksimalno posvećeno i ulazi u svaku utakmicu fokusirano. Verujemo da će i ovog puta igrati tehnički doterano, trudiće se da dodavanjima čuvaju posed i traže rešenje koje će ih dovesti do gola.

Očekivani sastav (4-2-3-1): Gonda; Sakai – Tomiyasu – Yoshida – Nagatomo; Morita – Shibasaki; Ito – Kamada – Kubo; Minamino

Izostanci: Takuma Asano je pod upitnikom zbog povrede koju više još od septembra, a nije igrao protiv Kanade prijateljsku utakmicu


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Da smo ovakvu utakmicu prognozirali pre 10-ak godina, sigurno da bismo bez razmišljanja tipovali na Nemačku. U suštini, ovo ne menja naše mišljenje ni danas, s tim što su ipak favoriti uvek pod znakom pitanja, pogotovo na prvim utakmicama. Bićemo obazrivi sa ulogom, a predložićemo „1&1P1+“ po kvoti 1.88. Srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje