četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Senegal – Holandija (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


17:00 SENEGAL – HOLANDIJA

Selekcija Senegala po mnogim prognozama bila je jedan od timova koji su mogli da budu potencijalna iznenađenja pre ovog takmičenja, sjajna selekcija igrača i puno njih u velikim evropskim klubovima stvorile su uz legendardnog selektora Aliou Sisea sliku tima koji može da igra sa svima. Ono što je ogroman problem za selekciju to je činjenica da se pre 10 dana povredio najbolji igrač tima, Sadio Mane, član Bajerna i da ga neće biti na prvenstvu. Radi se o drugom najboljem strelcu tima u kvalifikacijama i asistentu tima, ali i o igraču koji je vođa tima. Senegal ima niz jako dobrih rezultata, posle plasmana na SP i izbacivanja Egipta, odigrali su dva prijateljska meča u kojima su savladali Boliviju 2:0 i remizirali sa Iranom 1:1.

Osim Manea koji je neprikosnoveno najbolji igrač tima, Senegal ima još dosta igrača koji mogu da budu izuzetno neugodni po protivnika, odbrana deluje odlično i sastavljena je od golmana Čelzija – Eduarda Mendija, kao i štopera ovog tima Kulibalija, tu je i član PSG-a – Dialo, kao i bek Milana – Fode Balo Toure. U veznom redu se vidi nedostatak klasičnog organizatora igre, ali u Kouyateu, Idrisi Geju i Mendiju iz Lestera defanzivni blok ne mora da brine, dok u napadu u izostanku Manea, najviše se očekuje od Ismaile Sara iz Votforda, potom Krepina Diate iz Monaka, kao i napadač Dideua, potom Dienga, dok su potencijalna iznenađenja za mnoge mladi napadači Ilimane Ndiaje iz Šefilda, kao i Jackson iz Villareala.

Izjava selektora A.Sisea: ,,Svi smo razočarani onim što se desilo Maneu koji je zvanično drugi najbolji igrač sveta, ali moramo da mislimo na zdravlje igrača i da se prilagodimo tome. Imaćemo veliki izazov da nadomestimo njegov izostanak, svi treneri grade tim oko najboljih igrača. Ipak mislim da imamo timski duh, igrali smo već mečeve bez Manea, iako to nisu mečevi na ovom nivou, ali timski duh je dobar i verujem u momke, koji će prihvatiti ovaj izazov. Ovo je start takmičenja za nas i bitno je ući sa što boljim rezultatom.“

Očekivana postava: Mendi – Sabali, Kulibali, Dialo, Balo Toure – Gueye, N.Mendy, Kouyate, I.Sarr, Diatta, Dia


Što se tiče selekcije Holandije, oni se vraćaju na veliku scenu posle propuštenog šampionata 2018-e godine, tim je podmlađen, iako u svom sastavu ima i neke jako iskusne igrače. Oni su kvalifikacije krenuli jako loše sa porazom od Turske 4:2, ali su potom odigrali jako dobro i direktno se plasirali na prvenstvo sveta. Tokom 2022. godine nemaju poraz tako da su i u jako dobroj formi, a selektor Van Gal deluje izuzetno zadovoljno načinom na koji Holanđani igraju po njegovim zamislima. Ono što bi možda mogao da bude problem ove selekcije jeste pre svega nerešno pitanje startnog golmana, Pesver, golman Ajaksa debitovao je u 38-oj godini i verovatno će biti prvi golman tima, kao i povreda važnog veznog igrača Vajnalduma kog nećemo gledati na prvenstvu sveta.

Ipak Holanđani imaju sasvim dovoljan fond igrača da iznesu ovo takmičenje, pa ćemo tako u odbrani imati štopere Liverpula i Bajern Minhena – Van Dajka i De Lihta, potom Damfrisa, Malaciju i Timbera po bokovima, u veznom redu uz Davi Klasena koji je među najboljim strelcima tima, tu je i igrač Barse – De Jong, kao i Kopmajners, dok u napadu očekujemo Depaja, ali i Berghuisa i Bergvajna, odlične krilne igrače. Uz to u selekciji ima dosta igrača koji mogu po potrebi da donesu neki od svojih kvaliteta igri tima, poput Luk de Jonga, Veighorsta, Jensena, Simonsa i drugih.

Izjava selektora Van Gala: ,,Prva utakmica na turniru je uvek najvažnija, ona daje ton ostatku takmičenja. Senegal je afrički šampion, koji je izbacio Egipat, pa to nije bilo kakav protivnik. Mi nećemo imati Depaja, neće igrati, oni nemaju Sadio Manea, tako da moramo da vidimo kako će se oba tima snaći u ovakvoj situaciji.“

Izostanci: prvi strelac tima Memphis Depay

Očekivana postava: Pasver – Ake, Van Dajk, Timber, Blind, Damfris, De Jong, Klasen, Berghuis, Jensen, Bergvajn


Mišljenje urednika i predlog za klađenje: Očekuje nas jako zanimljiv duel već drugog dana takmičenja u kojem će Senegal pokušati da iznenadi favorizovanu Holandiju, sigurno da očekujemo Holanđane da diktiraju ritam utakmice i imaju posed, ali upravo je to situacija koja Senegalu najviše i odgovara i iz koje može brzim kontrama preko ekstrabrzih napadača da ugrozi gol Holanđana, pa upravo iz tog razloga ne bi Holanđane gledali kao apsolutne favorite, naš tip na ovom meču je igra X2&2-5 gola po kvoti 1,60

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje