utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenesi Tajtans – Indijanapolis Kolts – Najava meča

Thursday night football devetog kola NFL šampionata rezervisan je za derbi južne divizije AFC-a u kom će snage odmeritii Tenesi Tajtansi i Indijanapolis Koltsi. Meč je po svim mogućim statističkim parametrima maskimalno izjednačen, te su kladionice postavile egal kvote, po 1,90, a margina na poene iznosi 48,5.

Tenesi Tajtansi:

Tajtansi u ovaj meč ulaze sa skorom 6:2. Zaista sjajano izgledaju i treba računati na njih i u narednom periodu. Imali su malu mini krizu kada su izgubili od Pitsburg Stilersa, a nakon toga je došao i neočekivan poraz od Sinsinati Bengalsa. No, sve to je izbrisala pobeda nad Čikago Bersima u prethodnom kolu.

Napad Tajtansa od kada je Rajan Tenehil postavljen za startnog kvoterbeka radi kao švajcarski sat. Igra po zemlji sa Derikom Henrijem je i dalje za mnoge timove nerešiva enigma, a pas igra je znatno uznapredovala. Ono što malo bode oči jeste nešto lošija odbrana Tajtansa koja dozvoljava mnogo poena protivnicima. Tenesi je oduvek ažio za defanzivan tim, njihoh glavni trener je bio defanzivac dok je igrao, pa se može reći da je to neka vrsta anomalije. No, ona se može objasniti dobrim napadom, jer kada napad dobro funkcioniše po pravilu odbrana slabi.


Indijanapolis Koltsi:

Koltsi su u ovu sezonu ušli sa velikim eksperimentom zvani Filip Rivers. Džejkobi Briset je pre koju godinu potpisao jak ugovor, a onda je došao iskusni Rivers. U ovom trenutku Koltsi su na skoru 5:3, ali to ne izgleda tako dobro. Kada dovodite tako isuksnog kvoterbeka očekujete mnogo više, a borba im tek predstoji, jer imaju jako težak raspored do kraja regularnog dela.

Umesto da napad bude mnogo jači deo tima, tu je stvar u svoje ruke uzela odbrana koja je po svim parametrima u samom vrhu lige. Zaista, njima se ne može zameriti ništa, jer brane sve što stignu.

Ono na čemu se najviše zamera Koltsima jeste jako skromna igra u napadu. Filip Rivers je često bio igrač koji je samouništavao svoju ekipu i kako stvari stoje to će nastaviti da radi. Glavni trener Koltsa Frenk Rajh i dalje veruje u njega, a dokle će imati poverenja u Riversa ostaje nam da vidimo. U globalu jako jako skromno, i narednih nekoliko utakmica će pokazati gde se nalaze Koltsi.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Jako jako težak meč za prognozu, jer su oba tima imala sličan raspored po težini protivnika i ostvarili manje više isti rezultat. Tenesi je poražen od Stilersa (ekipa koja nema poraz) i Bengalsa (veliko iznenađenje), a Indijnapolis je poražen od Baltimora (top 3 ekipa u konferenciji) i Džeksonvila (možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu sezone). Ostale utakmice su dobili, a igrali su maltene sa istim rivalima.

Ipak, mi ovde moramo dati prednost Tenesiju, jer imaju dosta poletniji napad. Njihov kvoterbek je dosta mobiliniji i dosta bolje razigrava svoje saigreče i to više njih. Za razliku od Riversa Tenehil ne prodaje loptu tako često i zato je napad Tenesija po svim statističkim parametrima bolji od napada Indijanapolisa.

Ako bi poredili odbrane, tu su Koltsi bolji, ali meč protiv Čikaga je pokazao da i Tenesi može da igra odbranu. Iskusni Majk Vrejbel je shvatio da mu je odbrana dosta šuplja, pa je iskoristio trejd rok i doveo neke igrače koji su se momentalno dokazali. Protiv tih slabijih napada Tenesi svakako može da se brani bez problema, a pošto je ovo derbi divizije za očekivati je da svi budu na visokom nivou.

Prednost dajemo Tenesiju i zbog domaćeg terena svakako koji ume da odigra veliku ulogu u ovakvim mečevima.

Predlog za klađenje: Tenesi više od 23,5
Opcija 2: Pobeda Tenesija

Koju god opciju da izaberete sasvim je ok, a dodajemo samo da tipovi nisu sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje