nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Tim pobedom otvorio završni masters u Londonu

Austrijski teniser Dominik Tim ostvario je prvu pobedu na završnom Mastersu u Londonu. Austrijanac je u okviru grupe Tokio savladao branioca titule Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 4:6 6:3. Bio je to neki vid male osvete Tima, jer je Cicipas prošle sezone u finalu pobedio upravo Tima.

Kao što i sam rezultat pokazuje meč je bio vrhunskog kvaliteta. Sitnice su zaista odlučivale, a u takvim okolnostima bolje se snašao Tim. Prvi set je doneo jednu izjednačenu borbu. Obojica su sjajno servirali, a nešto veća pretnja po servis protivnika bio je Tim. Ipak, brejk nije viđen pa se prvi set rešavao u taj brejku. Cicipas je sjajno krenuo, napravio mini brejk za 4:2, ali onda je usledila serija Tima za potpuni preokret.

Odgovor Cicipasa smo dobili veoma brzo. Grk nije klonuo duho, šta više nastavio je još jače. U ranoj fazi drugog seta je uspeo da iskoristi mini krizu u igri Tima i napravi brejk. Taj jedini brejk mu je bio dovoljan da izjednači rezultat.

Odlučujući set donosi veliku borbu. Ovog puta sretniji i spretniji je bio Tim koji pravi brejk u ranoj fazi. Potom je usledio peti gem koji je trajao veoma dugo, a u njemu je Cicipas imao brejk loptu. Kada je Tim to odbranio usledio je pad igre kod Cicipasa, a Tim to koristi i privodi meč kraju.

U istoj grupi se nalaze Rafael Nadal i Andrej Rubljov, a njihoh meč je na programu od 21:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje