četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorijski preokret: Liverpul je u finalu!

Utakmica kakva se retko viđa, utakmica koja u neku ruku podseća na finale Lige šampiona 2005. godine u Istanbulu, kada je Liverpul stigao prednost Milana od 3:0 i došao do titule. Večeras je na Enfildu Liverpul uspeo da stigne prednost Barselone od čak 3:0, i to ne samo da ju je stigao, već ju je i prestigao, te se meč završio rezultatom 4:0.

https://www.youtube.com/watch?v=7dvLyaOMUDo

Divock Origi i Georginio Wijnaldum su definitivno samo jedni od heroja Liverpula, a obojica su večeras postigli po 2 gola. Mrežu Barselone načeo je Origi u prvom poluvremenu, da bi Wijnaldum u 54. i 56. minutu uspeo da postigne čak 2 pogotka, najpre nogom, a potom i glavom. Bitno je napomenuti da je Wijnaldum u igru ušao u 46. minutu umesto Robertsona, koji je zbog povrede utakmicu završio ranije. Konačan rezultat postignut je u 79. minutu kada je Origi bio precizan, a posebno je interesantan četvrti pogodak.

Trent Alexander-Arnold je iskoristio dekoncentraciju fudbalera Barselone, te je nakon sudijskog zvižduka koji mu je omogućio izvođenje kornera, najpre krenuo da se „zameni“ sa jednim od saigrača oko izvođenja prekida. Primetio je da su defanzivci Barselone suviše „izašli“, da ne prate situaciju, a i da je Origi potpuno sam. Nije mu dugo trebalo da se odmah vrati, uputi centaršut, a potom i da njegov saigrač dovede ekipu do još ubedljivije prednosti i do prolaska u finale Lige šampiona u sezoni 2018/19.

Liverpul će 1. juna u Madridu igrati za titulu protiv Ajaksa ili Totenhema.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje