subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Klivlend Braunsi – Najava ekipa za sledeću sezonu

Druga ekipa koju ćemo proanalizirati iz severne divizije AFC- a jesu Klivlend Braunsi. Braunsi su prošle sezone odigrali veoma veoma dobru sezonu i konačno se vratili na mapu NFL lige. Igrali su divizijsku rundu protiv Kanzas Siti Čifsa, a da je bilo malo sreće možda su mogli i da ih pobede.

Sve zasluge za dobre partije Klivlenda iz prošle sezone idu glavnom trenergu Kevinu Stefanskom. Stefanski je došao iz Minesote na jedno vruće mesto koje je vrvelo od talenta, ali je falila disciplina i red. Sve to je Stefanski odradio sjajno. Svakom je dao određeni zadatak, a igrači su radili ono što im je rečeno.

Bejker Mejfild je konačno prihvatio ulogu da nije heroj ovog tima već vođa. Greške kod ovog mladog kvoterbeka su se znatno smanjile, Klivlend je počeo dosta više da trči i uz sjajnu odbranu rezultati su stigli. Sada su konačno probili led zvani plej of i narednih nekoliko sezona biće veoma zanimljivi za navijače Braunsa.

Očekivanja:

Prema američkim medijima i njihovim analizama, Klivlend Braunsi su posle dugo vremena favorit za osvajanje divizije. Pitsburg Stilersi i Baltimor Rejvensi su tu, ali dubina ovog tima je tako jaka da Braunsi svakako jesu favoriti za osvajanje divizije. Ovo će biti sezona u kojoj će se susresti sa posebnom vrstom pritiska. Sada, od Braunsa se očekuje da opravdaju ulogu favorita, a breme favorita u NFL ligi nikada nije bilo lako.

Ono što je bitno za Braunse jeste da su zadržali sve ključne igrače. Bejker je tu kao kvoterbek broj jedan, trkački duo Nik Čab i Karim Hant su takođe tu. Džarvis Lendri kao hvatačka opcija broj jedan je ostao u timu, a velike su šanse da će i Odel Bekam Junior ostati u timu, iako je bilo spekulacija da će ga trejdovati. Bekam se vraća na teren posle operacije prednjih ukršenih ligamenata, i realno gledano ne treba od njega očekivati drama kvin ponašanje na kakvo nas je navika.

Kada je odbrana u pitanju, biće to jedna od najboljih odbrana u ligi, u to nemojte sumnjati. Majls Geret je tu kao vođa te odbrane, a pored njega tu su još Malik Džekson, Denzel Vord, a u tim je došao ni manje ni više nego Džadevion Klauni, koji ima dosta iskustva. Braunsi su i na draftu birali jako zanimljive igrače u odbrani, a posebno se ističe mladi Greg Njusom koji igra na poziciji kornerbeka.

Zaista, na papiru Braunsi imaju najjači sastav na papiru, ali jedno je papir, a potpuno drugo teren. Ova sezona je biti, ili ne biti za Braunse. Plej of ne bi trebao da se dovodi u pitanje. Divizijski duel sa Rejvensima i Stilersima biće vraški zanimljivi za gledanje, i to će biti mečevi koji će odrediti sudbinu ove divizije.

Jedno je sigurno, sezona za navijače Klivlend Braunsa će biti i te ako zanimljiva.


Fotografije su preuzete sa: https://www.clevelandbrowns.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje