ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

(NFL) Pitsburg Stilersi – Najava timova za novu sezonu

Sledeća ekipa koju ćemo najaviti iz severne divizije AFC-a biće Pitsburg Stilersi.

Ako bi bilo kog navijača Pitsburg Stilersa pitali kakva je bila prošla sezona, svi bi rekli neuspešna. Mnogi timovi bi dali sve za takvu sezonu, ali ne i Stilersi koji su prava pobednička franšiza u NFL ligi.

Prošla sezona Stilersa se može podeliti u dva dela. U  prvom delu, Stilersi su gazili sve pred sobom. Da, bilo je tu utakmica koje su mogli da izgube, ali taj pobednički mentalitet koji oni poseduju uvek nekako prevagne. Ben Rotelsberger je sjajno vodio svoj tim. Njegove brojke su bile impresivne, a ostatak tima ga je pratio. Stilersi su po ko zna koji put pronašli hvatača tamo gde niko nije tražio. Na scenu je stupio sjajni Čejs Klejpul koji je uz Džu Džu Smit Šustera bio nerešiva enigma za protivničke odbrane.


(NFL) Sinsinati Bengalsi – Najava timova za novu sezonu


Koliko je napad Stilersa bio dobar, isto tako je bila dobra i odbrana. Neverotavni front seven predvođen Ti Džej Votom je radio fenomenalan posao. Dolazak Mike Ficpatrika iz Majamija je bio pun pogodak. Nije mu trebalo mnogo vremena da se adaptira na novu sredinu, šta više brzo je posao vođa odbrane.

Stilersi su tako malo po malo stigli do skora 11-0 i već su počele da špekulacije da li bi mogli do perfektne sezone. Svo to govorkanje sigurno je uticalo na igru tima u nastavku sezone,a kumovale su i odbrane. Neki bitni igrači u odbrani su se povredili, a mladi naraštaji pre svega u hvatačkom korpusu su digli nos kad mu vreme nije. Naravno, protivničke odbrane su polako, ali sigurno počele da brane Stilerse sve bolje i bolje. Veliki problem je bio taj jaz između pas igre i igre po zemlji. Stilersi su imali mizerne brojke kroz trčanje i to ih je na kraju koštalo.

Plej of su svakako obezbedili kao prvaci divizije, ali u prvom meču plej ofa glave su im došli Klivlend Braunsi koji su maksimalno iskoristili svaku njihovu grešku i izbacili ih na startu plej ofa.

Očekivanja u novoj sezoni:

Ovo je biti, ili ne biti sezona za Stilerse, jer će ovo najverovatnije biti poslednja godina za Rotelsbergera. Stilersi su jedini tim u ovoj diviziji koji nije izvršio smenu generacija na mestu kvoterbeka, i to je nešto o čemu trebaju ozbiljno da promisle.

Rotelsberger je bio primoran da redukuje svoj ugovor i da se prilagodi situaciji. Na svu sreću uprava Stilersa sa tim nije imala problema.

Naravno, bilo je određenih promena u redovima Stilersa. Otišli su neki veoma bitni igrači, posebno u odbrani. Tim je napustio Bad Dupri koji je sa Ti Džej Votom radio sjajan posao u pas rašu. Otišli su još Met Fejler, Majk Hilton, Ola Adenli, Šon Dejvis, Džejms Koner i Alehandro Viljanueva.

Viljanueva je bio veoma bitan šraf u toj ofanzivnoj liniji, a otišao je u redove ljutog rivala Baltimor Rejvensa.

Džejms Koner koji je bio prva opcija tima kada je trčanje u pitanju je otišao u Kardinalse, Ovo je bilo negde i očekivano, jer Koner je često bio povređen i nije bio tu za tim. Na njegovo mesto je došao mladi Nadžej Heris koji je draftovan u prvoj rundi sa Alabeme. Najbolji trkač u ovoj generaciji drafta i sa njim Stilersi će sigurno imati dosta bolju igru po zemlji.

Mora se stvoriti taj balans između trčanja i pas igre, jer sa jednodimenzionalnom igrom kao što je to bio slučaj prošle sezone Stilersi nemaju šta da traže.

Generalno gledano Stilersi imaju jako dobar tim. Odbrana je i dalje vrhunska, a napad bi trebao biti dobar. Rotelsberger zna da izvuče maksimum iz svojih hvatača i Stilersi neće imati problem sa postizanjem poene. No, divizija u kojoj se Stilersi nalaze je vraški jaka tako da će svaki meč biti veoma bitan.

Pobednička franšiza kakva jeste Pitsburg podrazumeva plasman u plej of, a za nešto više neke stvari će morati i da se poklope.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje