petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj jedne ere, Dru Bris završio karijeru

Sada je i zvanično. Posle 20 godina u NFL-u legendarni kvoterbek Nju Orleans Sejntsa Dru Bris odlučio je da završi karijeru. Tu vest Bris je objavio preko društvenih mreža.

„Posle 20 godina igranja u NFL i 15 godina u dresu Sejntsa, vreme je da se povučem iz fudbala. Svakim danom sam dao svoje srce i dušu kako bih bio Vaš kvoterbek. Do samog kraja sam bio iscrpljen, davao sve što sam imao za Sejntse i Nju Orleans. Delili smo neke sjajne momente, momente koji su zauvek urezani u mom srcu i mom umu i zauvek ću biti deo vas. Vi ste me iskovali, ojačali, inspirisali i dali mi uspomene za čitav život. Moj cilj je bio da 15 godina dajem sve ono što ste vi meni dali, a i više ako mogu. Ne povlačim se iz Nju Orleansa, samo iz fudbala. Ovo nije doviđenja, već novi početak. Moj pravi životni rad počinje„, napisao je Dru Bris.

Bris je prvobitno draftovan od San Dijego Čardžersa za koje je igrao u periodu od 2001. do 2005. godine. Nakon toga prelazi u Nju Orelans Sejntse za koje je igrao do kraja karijere.

Najveći uspeh u karijeri je osvajanje Super Boula 2009. godine kada su Sejntsi savladali Indijanapolis Koltse. Ovo je bila veoma važna titula ne samo za Nju Orleans Sejntse već i za ceo grad, jer je osvojena nakon uragana Katrine koji je naneo veliku štetu celom gradu.

Bris je bio bio MVP pomenutog Superboula , dva puta ofanzivni igrač godine, sedam puta lider po broju bačenih jardi, četiri puta po broju tačdauna u sezoni, SI i AP sportista godine, a u penziju odlazi kao rekorder NFL po broju bačenih jardi i kompletiranih pasova.

Jedno je sigurno, njegovim odlaskom završava se jedna era u redovima Nju Orleans Sejnsta, a svakako i američkog fudbala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje