petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: revanš mečevi 2. kola – najave i prognoze (sreda)

Prošle nedelje imali ste priliku da čitate pojedinačne najave za sve mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona, drugo kolo, u sredu su na programu revanš mečevi na 10 utakmica, a mi ćemo se potruditi da vam u ovom članku ukratko najavimo sve mečeve i damo predloge za koje verujemo da će biti prolazni.

18:00 Dudelange (Luksemburg) – APOEL (Kipar)

(prva utakmica 1:0 za Apoel)

U prvom meču odigranom na stadionu Apoela na Kipru, očekvila se lagana pobeda Apoela, ali se to nije desilo, čak se može reći da Kiprani mogu biti zadovoljni rezultatom jer su gosti iz Luksemburga promašili tri šanse iz kategorije stopostotnih, Apoel uz gol, imao je jednom pogođenu prečku, ali generalno šansi iz kategorije stopostonih nije bilo puno. Dudelange se pokazao kao tim koji ume da odigra organizovano, a ni u revanšu ne očekujemo da će Apoel lako do proslak u narednu rundu, ali ćemo videti kako će se domaći snaći u situaciji kada im je neophodan najmanje jedan gol u mreži rivala. Prvi meč je pokazao da itekako mogu da budu opasni po gol rivala.

PREDLOG za klađenje:

  •  0-1 gol prvo poluvreme & 0-3 gola drugo poluvreme (kvota 1,40)
  •  X2&0-3 gola (nerešno ili pobeda Apoela i 0 do 3 gola na meču) kvota 1,65

19:15 Rosenborg (Norveška) – Dundalk (R.Irska)

(prvi meč nerešeno 1:1)

Samo za one koji nisu upoznati sa kvalitetima Dundalka i igrama ovog tima u Evropi prošle godine, rezultat prvog meča je bio iznenađenje. Dundalk je meč započeo u svojoj omiljenoj 4-4-1-1 formaciji i prvi došao do prednosti, a tokom celog susreta imali su za nijansu veći posed lopte od favorizovanih Norvežana, mada se mora istaći da je Rosenborg zapretio još nekoliko puta golu Dundalka ali je golman Rodgers bio na visini zadatka. U periodu između dva meča Rosenbrog je odigrao i meč u domaćem šampionatu gde je slavio u gostima protiv Sogndala 0:3. Povoljan rezultat prvog meča i imperatim pobede za goste, može otvoriti prostor za odlične napadače Rosenborga, Jevtovića, Bendtnera i Helanda da postignu golove i odvedu šampiona Norveške u narednu rundu.

PREDLOG za klađenje:

  • 1(pobeda Rosenborga) (kvota 1,45)
  • 1&2-5(pobeda Rosenborga i 2-5 gola na meču)(kvota 1,90)
  • D 2-4 (Rosenborg postiže od 2-4 gola na meču) (kvota 1,70)

19:30 FC Kopenghagen (Danska) – Žilina (Slovačka)

(prvi meč 1:3 za FC Kopenhagen)

Jedan od najinteresantnijih mečeva odigranih prošle nedelje bio je duel Danskog i Slovačkog šampiona, ekipa Žiline vodila je na poluvremenu 1:0, da bi gosti preko srpskog internacionalca Andrije Pavlovića preokrenuli na 3:1, sva tri gola delo su ovog sjajnog napadača. Prvo poluvreme smo videli puno šansi na obe strane, Žilina do gola u 38.minutu propustila nekoliko odličnih šansi, uz to pogodila i prečku, ali su i gosti uzvratili u nekoliko navrata, a naročito opasan bio je udarac Pavlovića neposredno pre gola Žiline koji je završio na stativi. U drugom delu igre, drugi žuti karton zbog simulranja dobio je Miroslav Kačer, igrač Žiline što je u mnogome promenilo tok utakmice, a od 68.minuta počeo je preokret prvim golom Pavlovića. Otvorena utakmica sa puno šansi i golova verovatno nas očekuje i u revanš utakmici jer stil igre oba tima i jeste takav, napadački i na gol više.

PREDLOG za klađenje:

  • 3+ (tri i više pogodka na meču) (kvota 1,55)

 

19:30 Kukeši (Albanija) – Šerif (Moldavija)

(prvi meč 1:0 za Šerif)

Iako se očekivao tvrd meč bez puno šansi, odigrana je u potpunosti suprotna utakmica gde je Šerif propustio puno izglednih situacija da ozbiljnije porazi rivala, pogodili su i dve stative, a promaš Balime posle odbitka može ući u kategoriju promašaja ,,verovali ili ne“. I gosti su imali nekoliko svojih šansi ali nisu uspeli da savladaju sigurnog Mikulića. Šerif je uputio čak 20 udaraca ka golu Kukešija, od čega 13 u okvir gola, tako da je epitet igrača utakmice zasluženo dosepo u ruke golaman gostiju Kolici-a, koji je imao 12 uspešnih odbrana. Na kraju je Šerif slavio zahvaljujući jedanaestercu koji je skrivio pojačanje u redovima Kukešija, španac Serano. Očekuje se da Kukeši na domaćem terenu napadne goste jer je i u prvom meču ozbiljno zapretio u nekoliko navrata, pitanje je samo da li je za promašaja kriva sreća i dobri golmani ili nedostatak kvaliteta kod napadača oba tima.

PREDLOG za klađenje:

  • 0-2 gola ( na utakmici pada od 0 do 2 gola) ( kvota 1,65)

20:00 Ludogorec (Bugarska) – Žalgiris (Litvanija)

Jedno od najvećih iznenađenja u prvim susretima priredili su nam igrači Žalgirisa koji su uspeli da i pored toga što su gubili na poluvremenu, preokrenu rezultat i slave protiv favorizovanih gostiju iz Bugarske. Ono što je još interesantniji podatak je to da je Žalgiris imao veći posed lopte na meču, ali i veći broj udaraca ka golu 15, od čega 7 u okvir gol, naspram 8 udaraca gostiju, od čega samo 3 u okvir gola. U 35.minutu neverovatan promašaj igrača Žalgirisa kada je uspeo da umesto u pražnu mrežu sa 2m, loptu doda do golmana koji je već pao i to u suprotnom uglu gola. U drugom delu igre potuno preokret domaćina i prednost pred revanš u Bugarskoj, iako je Ludogorec imao dve dobre prilike da pre gola Žalgirisa dotuče rivala. U revanšu će se sve odvijati pred golom Žalgirisa, a mi očekujemo da su Brazilci u redovima Ludogoreca podigli formu i da će opravdati ulogu favoritita. U 93.minutu litvanac Šernas dobio je drugi žuti karton i automatski crveni zbog čega će propustiti revanš meč.

PREDLOG za klađenje:

  • 1 &2-5 (pobeda Ludogoreca i 2 do 5 gola na meču) (kvota 1,55)

20:15 Maribor (Slovenija) – Zrnjski (BiH)

(prvi meč završen je 2:1 za Maribor)

Utakmica koja nosi epitet ,,balkanskog derbija“ u drugom kolu kvalifikacija, donela je interesantan duel u prvom susretu ovih ekipa, veliki uticaj na kranji rezultat imao je promašen penal u 11.minutu, koji je promašio najbolji napadač Zrnjskog, Nemanja Bilbija, a pred sam kraj prvog dela igre prednost gostima dao je Luka Zahovič. Domaćin je krenuo još ozbiljnije ka golu rivala u drugom delu igre, a za ceo meč uputili su 5 udarca u okvir gola rivala, od kojih je Todorovićev bio precizan u 89.minutu meča. I taman kad su svi mislili da će se meč završiti nerešno, usledio je novi gol gostiju i to veterana Tavaresa. Crveni karton kod gosta dobio je Vrhovec i on neće moći da pomogne svom timu u drugom meču. U meču odigranom 2014-te, u Mariboru, slavio je domaći tim rezultatom 2:0, a sličan scenario očekujemo i sutra.

PREDLOG za klađenje: 

  • 1 & 0-3 gola (pobeda Maribora i od 0 do 3 gola na meču) (kvota 2,25)
  • Gost 0 golova (ekipa Zrnjskog ne postiže gol) (kvota 2,25)

20:30 Salzburg (Austrija) – Hibernians (Malta)

(prvi meč je pobedio Salzburg 3:0)

Već u prvom susretu gosti iz Austrije obezbedili su plasman u narednu rundu, tokom celog meča mnogo veći posed, sedam udaraca u okvir gola rivala koji se branio sa svih 10 igrača iza lopte, uspeli su da priprete jednom tokom celog susreta što je premalo da bi ugorozili ekipu poput Salzburga. Veliku grešku napravio je vezni igrač Valon Beriša iz redova Salzburga, dobivši crveni karton pred sam završetak meča, u timu u revanšu neće biti ni Lainera, Atange, Schlagera, Teteha. Trener domaćih najavio je najjači sastav od početka osim igrača koji neće igrati zbog povreda i suspenzija i da će meč iskoristiti za dalje uigravnanje tima, gosti po slikama na društvenim mrežama ovaj meč više vide kao izlet nego kao šansu za prolazak dalje, a najbolji napadač Žorginjo se ovom utakmicom oprašta od klub i odlazi u Saudijsku Arabiju.

PREDLOG za klađenje:

  •  Dupla pobeda 1 ( pobeda Salzburga u oba poluvremena) (kvota 1,55)
  • Gost 0 golova na meču (Hibernians neće postići gol na meču) (kvota 1,45)

20:45 Seltik (Škotska) – Linfild (Severna Irska)

(prvi meč 2:0 pobeda Seltika)

U prvom susretu odigranom u Belfastu, Seltik je odigrao rutinski meč i slavio pobedu koja mu je najverovatnije već obezbedila put u treće kolo. Posed lopte od 60% ne govori u potpunosti o dominaciji ovog tima koji je na meču izgledao kao na treningu, uputili su čak 17 udaraca ka golu rivala, od čega 13 u okvir gola, dok je Linfild tokom celog meča uspeo da uputi samo jedan udarac van okvira gola. U revanšu treba očekivati još veći posed na strani domaćina, ali i nekoliko lopti u mreži golmana Kerola (nekad čuvara mreže Mančester Junajteda) koji je u prvom meču potvrdio klasu i zabeležio 11 odbrana.

PREDLOG za klađenje:

  • Gost 0 golova na meču (Linfild ne postiže gol) (kvota 1,40)
  • SDP1 ( Seltik pobeđuje i u prvom i u drugom poluvremenu i Linfild ne postiže gol) kvota 1,65

20:45 Legija (Poljska) – Mariehamn (Finska)

(prvi meč pobeda Legije 0:3)

Legija je i lakše nego što se očekivalo u prvom meču iskoristila impresioniranost domaćina veličinom stepena takmičenja i kvalitetom protivnika i već posle prvog poluvremena došla do prednosti od 3 gola koje je zadržala do kraja meča. Od samog starta meča domaćini nisu imali rešenje za brazilca Giljermea, koji je lako prolazio i pravio višak na terenu, najpre je postigao gol iz penala, da bi potom asistira i kada je Hamelainen pogodio prečku. Mariehamn je u periodu između 20 i 35 minuta propustio dve odlične prilike, što su gosti kaznili sa još dva gola do poluvremena, strelci Nagy posle očajne rekacije golaman i Hamelainen na fenomenalnu asistenciju Giljerme kroz celu odbranu domaćina. U međuvremenu je Legija odigrala i meč prvog kola šampionata Poljske gde je iznenađujuće poražena od Gornika Zabreza 3:1. U redovima Mariehamna neće biti Daafe koji je zaradio crveni karton u prvom meču. U redovima Legije nećemo videti iste igrače kao i u prvom susretu na vezne igrače Jodlowieca (22/1) i Kucharcyk-a (21/6) i mozda najboljeg igraca tima u ovom trenutku Miroslava Radovica(29/11). Legija ne sme sebi da dozvoli dva uzastopna poraza pred nastavak šampionata i borbe za Ligu šampiona.

PREDLOG za klađenje:

  • 1 & 2-4 gola ( pobeda Legije uz 2 do 4 gola na meču) (kvota 1,80)

 21:15 Honved (Mađarska) – Hapoel Ber Seva (Izrael)

(prvi meč 2:1 za Hapoel)

U duelu šampiona Mađarske i Izraela videli smo zaista dopadljiv fudbal sa nekoliko odličnih šansi na obe strane, u redovima Hapoela naročito opasnim pokazao se tamnoputi Nwakaeme za koga nisu imali rešenje u provom delu meča, dok su u nastavku igrači Honvead uspostavili ravnotežu, a preko tandema u napadu Lanzafame – Eppel često pretili, postigli gol i pogodili jednom i stativu, tako da sa jako povoljnim rezultatom i golom u gostima dolaze pred svoje navijače. Ujednačen posed lopte i po 5 uradarac u okvir gola oba rivala govore o izjednačenosti ovih rivala i o tome da će i u revanšu nijanse odličiti koji od timova će proći dalje. Honved je pozanat po čvrstoj igri na domaćem terenu, dok će gosti pokušati da postignu gol, koji bi ih najverovatnije odveo u narednu rundu kvalifikacija.

PREDLOG za klađenje: 

  • 0-1 1p.& 0-2 2p. (od 0-1 gol prvo poluvreme i 0-2 gola drugo poluvreme) (kvota 1,70)

Potencijalno iznenađenje: 1X&0-3 (pobeda Honveda ili nerešeno uz 0-3 gola) (kvota 2,25)


Nadamo se da smo Vam ovim analizama ukazali na neke bitne činjenice i da će parovi koje budeti prepisali biti prolazni. Da li se neka predlog poklapa sa vašim viđenjem utakmica?

Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje