subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Majami Dolfinsi – Najava ekipa za novu sezonu

Poslednja ekipa iz istočne divizije AFC-a su Majami Dolfinsi. Dolfinsi su prošle sezone bili nadomak plej ofa koji im je izmakao u poslednjem kolu.

No, treba biti iskren i reći da niko od Majamija nije ni očekivao plej of. Ono što su oni uradili prošle sezone je bilo iznad svih očekivanja. Naravno, sve zasluge idu glavnom treneru Brajanu Floresu koji je od Majamija napravio jednu tvrđavu. U svojoj prvoj sezoni na mestu glavnog trenera, Brajan Flores se susreo sa jednom ruinom. Gotovo svi dobri igrači su tražili trejd, a on im je dao odrešene ruke. Ono što je ostalo je igralo srcem i dušom i Majami je iz tog ribildinga izašao nešto brže nego što se olčvakivalo.

Prethodna sezona se mogla podeliti na dva dela. Prvi deo se odnosi na Rajana Ficpatrika. Ovaj iskusni veteran je vodio neverovatno svoj tim i Majami je ređao pobede. Ipak, kako je vreme odmicalo sve se više spekulisalo da će ga zameniti Tua Tagovailova koji je draftovan kao prvi pik. Posle uvodnih 5-6 kola to se na kraju i dogodilo. To je bez ikakve sumnje poremetilo tim, jer Tua ima potpuno drugačiji stil igre. Trebalo mu je malo vremena da se navikne na brzinu u NFL-u i na kraju Majami je ostao bez plej ofa. Ipak, nisu bili razočarani i dobili su na duže staze.

Nova sezona sa sobom donosi nova očekivanja, a od ove svi očekuju plej of.

Slično kao i prošle sezone Majami je imao mnoštvo pikova na draftu. Uglavnom su to bili napadački orijentinsani pikovi. U prvoj rundi su draftovali hvatača Džejlena Vedla i lajnbekera Džalena Filipsa. U drugoj rundi su imali još dva pika i birali su sejftija Dževona Holanda i ofanzivnog linijaša Liama Elčenberga. A kasnije su još birali tajt enda Hantera Longa, ofanzivnog tekla Larnela Kolemana i trkača Gerida Doksa.

Manje više tim je ostao isti, a veoma bitna karika biće ostanak kornerbeka Ksevijena Hauarda. Još uvek nije zvanično, ali prema stranim medijima čini se da je uprava zajedno sa Brajanom Floresom uspela da ga ubedi da ostane u Majamiju. On je jedan od najboljih kornerbekova u ligi i njegov ostsanak je veliki plus za ovaj tim.

U trkačkom delu tu glavnu ulogu imaće Majls Geskin, a pored njega tu će biti Malkom Braun. Sasvim korektan trkački tandem, a svakako postoji velika mogućnost da neke akcije budu kreirane za Tagovailou.

Ni hvatački korpus ništa nije skromnini. Tu su Vil Fuler, Devonta Parker, a mnogo se očekuje od Džejlena Vedla koji draftovan u prvoj rundi.

I ofanzivna linija je pojačana. Doveden je centar Met Skura koji je godinama igrao u Baltimor Rejvensima i važio za jednog od najboljih centara u ligi. Pored njega u ofanzivnoj liniji biće Robert Hant i Džesi Dejvis.

Ako se sagleda ceo tim Majami je skockan baš kako treba. Najveće pitanje je Tua Tagovailova. Ukoliko on bude igrao kako se očekuje onda će Majami biti na visokom nivou, u suprotnom Majami će patiti, a svoju šansu će čekati Džejkobi Briset koji će biti rezervni kvoterbek.

Bafalo Bilsi su čini se neprikosnoveni u ovoj diviziji, a Dolfinsi će kao i uvek voditi veliku borbu sa ljutim rivalom Nju Ingland Patriotsima.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.miamidolphins.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje