subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nju Ingland Patriots – Najava tima za novu sezonu

Ako je neko imao turbulentnu prethodnu sezonu onda je to svakako tim Nju Ingland Patritosta. Ekipa iz Bostona imala je tektonske poremećaje unutar svog tima, a sve je počelo od kvoterbeka. Posle 20 godina Tom Brejdi je napustio Nju Ingland i Bila Beličeka i otišao u Tampa Bej sa kojima je kasnije osvojio titule.

Odlazak tako velikog igrača moralo je da ima efekta na ekipu. Velika većina igrača iz odbrane iskoristila je opciju da propusti sezonu zbog pandimije Covida 19, te je Bil Beliček bio u velikim problemima.

Breme oko vođenja tima palo je na nekadašnjeg MVP-ja Kamerona Njutna. Njunt je godinu pre imao pauzu zgob učestalih povreda i operacije ramena. Izgledao je Supermen sjajno u prvih par kola, a onda je dobio Koronu i od tog trenutka Nju Ingland se potpuno ugasio. Igra Kema Njutna nije bila na nivou, ostatak tima je takođe bio bled, a rezultat svega je izostanak Nju Inglanda u plej ofu posle sto godina. Mnogi su počeli da likuju i slave Toma Brejdija smatrajući da je on zaslužniji za sve uspehe Nju Inglanda, jer je kasnije osvojio još jedan prsten sa Tampom. Ipak, treba biti realan i reći da je Nju Ingland imao tim koji je odvano spreman za remont, sa mešanom odbranom i novim kvoterbekom, a oko Toma Brejdija se okupio sam krem NFL lige. Da je imao bar pola od onoga što je imao Brejdi, verujemo da bi Beliček imao bolje rezultate.

Neuspeh iz prošle sezone prosto je naterao Beličeka da povuče neke poteze. Nikada on nije važio za trenera koji je dovodio najjače zvezde, jer je imao sistem. Ipak, na mnogo mesta u Nju Ingladu nije bilo dobrih stvari i nešto je moralo da se menja.

Prvo se krenulo od kvoterbeka. Kem Njutn je i dalje prvi QB prema rečima Beličeka, ali on nije dugoročno rešenje. Nju Ingland je u prvoj rundi drafta birao kvoterbeka Meta Džonsa koji dolauzi sa najjačeg koledža. Ne treba očekivati mnogo od njega u ovoj sezoni, ali ako bude problema sa Njutonom, sličnih kao prethodne sezone onda bi Džons mogao da dobije šansu.

Kao što smo već rekli, mnogo je igrača došlo u Nju Ingland u ovoj pauzi. Igrači koji su došli:

Montravius Adams (Grin Bej), Nelson Agolor (Las Vegas), Henri Anderson (Njujork Džets), Kendri Burn (San Francisko), Hanter Henri (Los Anđeles Čardžers), Metju Džudon (Baltimor), Tet Karas (Majami), Rekon Mekmilan (Las Vegas), Džejlen Mils (Filadelfija), Džonu Smit (Tenesi), Kajl Van Noj (Majami) i još mnogi.

Tim su napustili: Terens Bruks (Hjuston), Reks Burkhed (Hjuston), Adam Batler (Majami), Damir Bird (Čikago), Brendon Koplend (Atlanta), Džejson Mekorti (Majami), Donte Monkrif (Hjuston), Džon Simon (Tenesi) i Džoi Tuni (Kanzas Siti).

Očekivanja:

Tim koji predvodi Bil Beliček uvek ide na ono najviše. Za ovaj tim nije realno da se bori za titulu, ali plej of je realna priča. Draftovali su veoma dobro, solobodne agente koje su potpisali su odlični igrači i Kem Njuton će sada imati mnogo više rešenja. Mnogi su mu zamerali na jako slaboj igri kroz vazduh, ali treba biti realan i reći da nije imao ni kome da baci tu loptu. Sada će taj napad sigurno biti raznovrsniji i samim tim opasniji. Takođe, treba istaći da se igrači koji su pauzirali zbog Covida vraćaju, a to su pretežno igrači iz odbrane. Bil Beliček svoje rezultate bazira na odbrani ona će po svemu sudeći biti čelična kao pre, jer se vratio i Met Patriša.

Bafalo Bilsi možda jesu favoriti za osvajanje divizijske titule, ali neće se Nju Ingland tako lako predati. Ovaj tim će sledeće sezone igrati sa mnogo manje pritiska, a kao takvi moćiće da igraju sa svima. Konkurencija u AFC-u je brutalna, no na muci se ponaju junaci i realno gledano Nju Ingland sa ovim timom ima šansu da igra plej of.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.boston.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje