petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Arizona Kardinalsi – Najava timova za novu sezonu

Došli smo polako i do samog kraja. Ostala je još samo zapadna divizija NFC-a da se odradi, a počinjemo od Arizona Kardinalsa.

Kardinalsi su prošlu sezonu završili sa skorom 8-8 i bez plej ofa. Pre samo koju godinu to bi taj skor bi bio enorman uspeh, ali ako pogledamo ekipu koju su imali na papiru, ne igranje plej ofa za Kardinalse je neuspeh.

Kardinalsi su stvarno napravili dobru ekipu prošle sezone. Kajler Marej je dobio veoma lepu igračku u vidu Deandrea Hopkinsa koji spada među najbolje hvatače u celoj ligi. Pored njega tu je bio i legendarni Leri Ficdžerals koji je hvatao sve što mu se baci. Nikako ne treba zaboraviti Kristijana Kirka koji je često bio „X“ faktor u pojedinim utakmicama. Zaista, napad je radio fenomenalan posao. Marej je jedno vreme bio nerešiva enigma za mnoge i činilo se da će plej of biti dostižan.

Ipak, kako je vreme prolazilo Kardinalsi su polako, ali sigurno padali sa formom. Partije su bile neubedljive čak i kada su dobijali. Bilo je evidentno da su Marej i družina pročitani, te su odbrane protiv njih igrale sve bolje. Utakmice u diviziji koje su oduvek bile veoma bitne su gubili i na kraju ostali su bez plej ofa.

Ako bi skor i igranje Kardinalsa uporedili sa nekom ekipom iz AFC-a, to bi bili svakako Las Vegeas Rejdersi. I jedni i drugi imaju mnogo talenta, ali još se nije pojavio pravi vođa da prodrma ekipu kada ne ide.

Očekivanja pred novu sezonu:

Kardinalsi su se dodatno pojačali za ovu sezonu. Ako gledamo napad doveli su veterana Ej Džej Grina. Ej Džej Grin svakako nije u cvetu mladosti, ali pošto glavni kornerbek po pravilu ide na Hopkinsa mogao bi imati sjajnu sezonu ukoliko bude zdrav i raspored lopti bude kako treba.

Prošle sezone igra po zemlji je bila problem. Marej je radio sjajan posao, ali bilo je evidentno da Čejs Edmonds i on ne mogu da iznesu. U skladu sa tim doveli su Džejmsa Konera iz Pitsburga. Koner je dobar, ali veliki znak pitanja je njegovo zdravlje, jer je sklon povredama.

Veliko pojačanje Kardinalsi su dobili u odbrani. Ni manje ni više doveden je Džej Džej Vat koji će u paru sa Čendloerom Džonsonom činiti paklenu kombinaciju. Džons je prošle sezone imao najviše sekova u ligi i po pravilu je zahtevao dabl tim na njemu. Takav scenario će biti i ove sezone, a Džej Džej Vat će imati dosta prostora da radi šta poželi.

Zaista, Kardinalsi na papiru ponovo imaju super ekipu, ali im niko ne može garantovati plasman u plej of. Divizija u kojoj se oni nalaze je najjača u ligi. San Francisko 49ersi se vraćaju zdravi i to je već problem. Remsi su brutalni, možda i najjači u diviziji, a kada igrate protiv Sijetla onda budite spremni na sve.

Sve u svemu očekuje se dobra sezona za Kardinalse. Ne smeju sebi dozvoliti tako velike padove u formi tokom sezone. Sada sa dva respektabilna trkača moraju malo i promešati napadačke akcije, jer odbrane znaju da je Deandre Hopkins primarna hvatačka opcija. Dva dobra trkača plus Marej to bi moglo biti dobro.

Odbrana je solidna, i iskusnija za jednu godinu igranja zajedno.

Plasman u plej of bi morao da se ne dovodi u pitanje ako pogledamo tim, ali ponavljamo niko vam to ne može garantovati.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.azcardinals.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje