nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Minesoga Vajkings – Najava timova za narednu sezonu

Treća ekipa iz severne divizije NFC-a biće Minesota Vajkingsi. Minesota je prošlu sezonu završila sa skorom 7-9 i to bez plej ofa. Razočaravajuća sezona za ekipu Majka Zimera, ali donekle imaju i oprdavdanje. Veliki deo odbrane je iskoristio opciju da ne odigra tu sezonu zbog pandemije koronavirusa, i to se svakako odrazilo na rezultate tima.

Bilo je jasno kao dan da odbrana dostsa pušta i da napad to ne može da iznese. Dalvin Kuk je takođe jedno vreme bio povređen, a on je alfa i omega ovog tima. Kada je on zdrav Minesota ima trčanje i trik akcije, a kada ga nema onda se sve svodi na ruku Kirka Kazinsa koja nije tako pouzdana.

No, nije sve tako crnu bilo u Minesoti. Prošla sezona je pokazala da su uboli sa draftom, jer je ruki hvatač Džastin Džeferson imao sjajnu sezonu. Momentalno se nametnuo kao prava hvatačka opcija pored Adama Tilena i Kajla Rudolfa. Njegova konekcija je bila sjajna, a rezultat svega jeste 88 uhvaćenih lopti za 1400 jardi i 7 postignutih tačdaunova. Zaista, bolje nije moglo i ove sezone će to sigurno biti još jače.

Očekivanja pred narednu sezonu:

Minesota uvek ima ambicije da igra plej of i to će svakako biti i ove sezone. Majk Zimer je defanzivno orijentisan trener i ove sezone se radilo na tome. Svi lajnbekeri koji su prošle sezone nedostajali su sada tu. Potpisan je Patrik Piterson na poziciji kornerbeka, a tu je i sejfti Hersion Smit koji je lice franšize barem prema rečima Minesote.

Dakle, odbrana je dobra, a da vidimo napad. Cilj Minesote je da Dalvin Kuk ostane zdrav. Zaista, taj momak je srce i duša ovog tima, jer traži veliku pažnje odbrane. Ofanzivna linija nije dovoljno dobra, ali ne može se odraditi sve u jednoj međusezoni.

Hvatački korpus Minesote je sasvim solidan. Tu su već spominjani Adam Tilen i Džastin Džeferson, a nikako ne treba potceniti nije Didija Vestbruka koji bi mogao imati sjajnu sezonu, jer će odbrane da se skoncetrišu na Tilena i Džefersona.

Na poziciji tajt enda nema više Kajla Rudolfa, ali tu je sada Tajler Konklin.

Na papiru Minesota ima solidan tim, ali zavisi od odbrane. Odbrana će biti jači deo tima i ako budu radili dobar posao Minesota će imati veći posad i poeni će dolaziti.

Da li će Minesota igrati plej of veliko je pitanje? Da li imaju tim za plej of? O da, i te kako imaju.

Dobra stvar po njih je što im je divizija baš loša, jer imamo dva tima koji su u velikim problemima. Konkurencija u NFC konferenciji je ove sezone dosta slabija, plus na sve to treba dodati da se ove sezone igra i utakmica više.

Očekuje se da Minesota u najmanju ruku ima pozitivan skor, a da li će to biti dovoljno za plej of ostaje da se vidi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje