petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Dalas Kaubojsi – Najava timova za narednu sezonu

Otvaramo NFC konferenciju. Slično kao i sa AFC-om počećemo sa istočnom divizijom. Prvi tim biće Dalas Kaubojsi.

Turbulentna sezona je iza Dalas Kaubojsa. Ponovo nisu obezbedili plej of iako su na papiru imali ubedljivo najjači tim. Tim je pretrpeo mnogo promena. Pre svega ističe se dolazak Majka Mekartija na mesto glavnog trenera. Očekivalo se da će on vratiti Dalas na pravi kolosek, ali desilo se suprotno. Dalas je sa obe strane lopte bio očajan, a tome su ruku na srce kumovale i povrede.

Startni kvoterbek Dak Preskot je na startu sezone doživeo jako tešku povredu. Došlo je do preloma skočnog zgloba i za njega je sezona bila gotova. Na scenu je stupio iskusni Endi Dalton od kojeg se očekivalo da će voditi tim, ali i on se utopio u sivilo. I njega povrede nisi zaobišle. U jednom meču je dobio jak udarac koji je prouzrokovao potres mozga, pa su Kaubojsi igrali sa Benom Dinićujem, trećim kvoterbekom.

Glavne zvezde tima nisu ličile ni na šta. Ezikjel Eliot kao jedan od vođa tima odigrao je možda i najgoru sezonu od kada je ušao u NFL ligu. Jako malo nošenja, mnogo ispuštenih lopti. Hvatački korpus se takođe utopio u sivilo, te ni oni ništa specijalno nisu napravili.

Ipak, i pored svih problema Dalas je tokom većeg dela sezone bio u igri za plasman u plej of, jer je stanje u diviziji bilo katastrofalno loše. Ova divizija je poobarala sve moguće negativne rekorde i pitanje je da li će se to ikada više ponoviti. Na kraju, Vašington je otišao u plej of, a Dalas je ostao bez plej ofa sa mnogo pitanja pred narednu sezonu.

Očekivanja u novoj sezoni:

Kontroverzni vlasnik Dalas Kaubojsa Džeri Džons je dugo vodio teške i mukotrpne pregovore oko novog ugovora za Daka Preskota. Nije hteo da mu da novac koje ovaj tražio, ali kada je video na šta liči napad bez Preskota momentalno se predomislio. Uprkos teškoj povredi Preskot je dobio četvorogodišnji ugovor na 160 miliona dolara i tu je zacementiran.

Sa Preskotom kao vođom napada Dalas je bez problema postizao poene. Trebaće mu malo vremena da uđe u ritam, ali motiv je kod njega veliki i ta prilagodba ne bi trebalo da traje dugo.

Za očekivati je da glavne zvezde Dalasa istupe, pre svega u napadu. Kao što smo već rekli, postizanje poena nije bio problem. Ezikjel Eliot je čini se u nikad boljoj formi. Hvatački korpus sa Amarijem Kuperom, Si Di Lembom i Majklom Galupom je više nego respektabilan.

U bekfildu pored Eliota biće Toni Polard koji je pokazao da bez problema može da ga menja.

Odbrana je ta koja mora da se promeni. Kaubojsi su u međusezonu menjali defanzivnog koordinatora. Na to mesto je došao Den Kvin koji je vodio Falkonse do Superboula. On je tvorac one legendarne odbranae Sijetl Sihouksa koja je dominirala ligom jedno vreme. Za očekivati je da se bar malo poprave, jer gore od prošle sezone ne može.

Na draftu se išlo svakako na odbranu. Birali su lajnbekera Mikaha Parsonsa, kornerbeka Kelvina Džozefa, defanzivnog tekla Osu Odigozuvu i defanzivnog enda Konsija Golstona.

Na papiru Dalas ima veoma dobar tim. Realno gledano imaju najjači tim u diviziji, ali isti slučaj je bio u prethodnih par sezona pa nisu uspeli da se plasiraju u plej of.

Sa Preskotom kao vođom očekuje se da Dalas eksplodira. Favoriti sza osvajanje divizije jesu, ali nešto se pitaju Vašington i Džajantsi.


Fotografija je preuzeta sa: https://cowboyswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje