utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Fudbalski tim Vašington – Najava timova za narednu sezonu

Druga ekipa koju ćemo proanalizirati iz istočne divizije NFC-a jeste fudbalski tim iz Vašingtona. To je ekipa koja je imala najveće promene u prethodnoj sezoni.

Kada jedna ekipa sa takvom tradicijom promeni ime onda je jasno o kakvim se promenama radi. Na mesto glavnog trenera došao je Ron Rivera koji se tokom sezone borio sa kancernom kože. No, bez obzira na to, ovaj sjajni trener je radio svoj posao i sa stalkom za infuziju je stajao pokraj aut linije. Bio je velika doza insipiracije za svoje igrače koji su se njegovom borbom hranili na terenu.

Još jedna velika stvar dogodila se u Vašingtonu prethodne sezone. Prekaljeni kvoterbek Aleks Smit vratio se posle veoma teške povrede. Ovaj sjajni kvoterbek je imao čak 17 operacija na skočnom zglobu, ali ni to ga nije omelo da se takmiči u NFL-u na najvišem mogućem nivou. Šta više, svojim iskustvom je vodio ovaj tim do plej ofa gde su ispali od Tampa Bej Bakanirsa.

Ako bi neko uzeo i napisao sve na papir što se u Vašingtonu dogodilo prethodne sezone, sigurno bi imao materijala za jedan dobar film.

Sada je na redu nova sezona, a Vašington sigurno ulazi sa istim ambicijama.

Očekivanja pred novu sezonu:

Vašington je prethodne sezone igrao plej of. Da, bila je to najgora divizija u celoj ligi, ali situacija u kojoj su oni bili nije bila bajna. Tako da taj plasman u plej of je veliki uspeh.

Ron Rivera je u svom stilu krenuo od odbrane. Čejs Jang je u svojo prvoj godini izrastao i sjajnog lidera. Ta odbrana Vašingtona je bila baš dobra i po mnogim parametrima bila najbolja u ligi.

Napad je bio konzervativan, ali siguran. Aleks Smit je svojim iskustvom donosio mirnoću i uz sjajnu odbranu pobede su dolazile.

Smita ove sezone neće biti, jer je otišao u penziju, ali je došao ni manje ni više nego Rajan Ficpatrik. Pored njega u borbi za mesto startnog kvoterbeka biće Tejlor Hajnike i Kajl Alen. DOlazak Ficpatrika se možda kosi sa shvatanjem fudbala Rona Rivere. On spada u defanzivno orijentisane trenere i ne voli ludovanja kakva sa sobom Ficpatrik donosi. No, jasno je da je ovo prelazno rešenje i da će Vašington ponovo ići u potragu za kvoterbekom.

Kao i prošle sezone odbrana će biti jači deo tima. I predsezona je pokazala da je to elitna odbrana i sigurno će biti top 5 u ligi ukoliko budu zdravi.

Napad je skroman. U bekfildu se ističe Džošua Dobi Mekisik, a pored njega biće tu još Džonatan Vilijams i Pejton Barber.

U hvatačkom korpusu izdvaja se Adam Hamfris i Deandre Karter, a nikako ne treba zaboraviti Kurtisa Samjuela koji je došao u Vašington. Rivera je radio sa njim dok su bili u Karlina Pantersima.

Zanimljiva sezona je pred Vašingtonom. Glavna nepoznanica je ko će biti kvoterbek. Pretpostavlja se da će to biti Rajan Ficpatrik. Njegovo vođstvo može biti mač sa dve oštrice. Ukoliko bude igrao kako treba Vašington će sa ovom odbranom biti kandidat za plej of i osvajanje divizije, ali Ficpatrik isto tako može biti mašina za prodaju lopti koja uništava tim.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.nfl.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje