utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Indijanapolis Koltsi – Najava timova za novu sezonu

Poslednja ekipa koja je preostala iz AFC konferencije jesu Indijanapolis Koltsi. Indijanapolis je imao jako uzbuduljivu sezonu u kojoj je uspeo u poslednjem kolu da obezbedi plasman u plej of, ali su odmah u prvoj rundi ispali od Bafalo Bilsa.

Bila je to jedna eksperiment sezona sa Filipom Riversom koji je posle sto godina otišao iz Čardžersa i pokušao da uradi nešto sa Koltsima. Koltsi su imali jako dobar tim, ali falio je iskusan kvoterbek. Glavni trener Frenk Rajh nije imao mnogo poverenja u Džejkobi Briseta, te su se odlučili za dovođenje Riversa.

Pod Riversom Koltsi su igrali toplo hladno. Odbrana je bila dosta jači deo tima, i ona je uglavnom nosila ekipu. Konkurencija je bila izuzetno jaka u borbi za plej of, a Koltsi su u poslednjem kolu protiv slabašnog Džeksonvila uspeli da se plasiraju u plej of.

U tom meču protiv Bafala Koltsi su bili bolj rival tokom većeg dela utakmice. Odbrana je radila kao sat, napad takođe, a čini se da su čudne odluke trenera u ključnim trenucima uticale na konačan ishod.

Na kraju, plasman u plej of je ok, ali Koltsi su sigurno mogli više.

Očekivanja u novoj sezoni:

Nova sezona sa sobom donosi i novog kvoterbeka. Da, Koltsi i dalje nisu zadovoljni onim što su imali, a rešenje su našli u Karsonu Vencu koji dolazi iz Filadelfije.

Na ovoj razmeni insistirao je glavni trener Frenk Rajh koji je radio sa Vencom dok je ovaj bio na koledžu. Njihovo poznanstvo je svakako plus za Koltse, jer Vencu neće biti potrebno mnogo vremena da se privikne na novi sistem.

Ipak, postoji jedno veoma bitno pitanje, a to je Vencovo zdravlje. Venc od kada je kidao prednje ukršene ligamente je i te kako sklon povredama. Problemi sa leđima su bili učestali dok je igrao za Filadelfiju, a pred ovu sezonu bio je primoran da se podvrne operaciji stopala. Prema pisanju medija, Venc će biti spreman za prvo kolo, ali ko može da vam garantuje da će Venc izdržati celu sezonu. Koltsi među rezervama na poziciji kvoterbeka imaju Breta Handlija, Džejkoba Isona i Sema Elingera koji je draftovan. Nijedan od pomenute trojice nije sposoban da nosi tim ukoliko se Venc povredi.

Dobra stvar po Venca je to što Koltsi imaju strašnu ofanzivnu liniju, možda i najjaču u celoj ligi. U Filadelfiji je često bio u problemima zbog loše ofanzivne linije. Bio je primoran da izigrava heroja i često je pravio greške. Ova ofanzivna linija će mu sigurno dati sekund više što ume da bude zlata vredno u NFL-u.

Od hvatačkih opcija glavne mete će biti Ti Vaj Hilton i Zek Paskal. Tu je i tajt end Džek Dojl.

Bekfild je izrazito jak. Prošle sezone Marlon Mek se teško povredio, ali sjajno ga je menjao Džonatan Tejlor. Njih dvojica u paru bi trebali da rade sjajan posao.

Odbrana, šta tek o njoj reći. Apsolutno elitna u svakoj liniji. Tu su igrači poput Deforesta Baknera, Ksavijera Roudsa, Ajzee Rodžersa, Koltona HIla i da ne nabrajamo sad asve. Apsolutno brutalna odbrana i svakako jači deo tima.

Na papiru jako moćan tim, ali sve zavisi od Venca i njegovog zdravlja. Ukoliko bude bio zdrav Koltsi bi mogli jako daleko, u suprotnom čeka ih sunovrat.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje