četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Denver Bronkosi – Najava timova za sledeću sezonu

Druga ekipa iz zapadne divizije koju ćemo „pročešljati“ kroz ovaj članak jesu Denver Bronkosi

Denver od one godine kada su osvojili poslednji Superboul muče muku. Najveći problem je svakako pozicija kvoterbeka, jer od odlaaska Ilaja Meninga nikako ne mogu da se konsoliduju na toj pozicji. Mnogi igrači su prošli i otišli, a sav pritisak prošle sezone je pao na pleća mladog Drua Loka.

Mlad i pre svega neiskusan kvoterbek, ali potencijala koliko volite. Denver je zaista imao tu nesreću da izgubi sve utakmice izgubi, a da je mogao da dobije. Da, zvuči kao floskula, ali stvarno je to bio slučaj. Jedno 3-4 utakmice su izgubili na šutiranje fild gola u poslednjim sekundama u periodu kada se sezone lomila. Na kraju ti porazi su i te kako uticali na izdanje tima do kraja sezone.

Na sve to povrede ih nisu zaobišle. Vođa odbrane Von Miler nije ni igrao prošle sezone zbog teške povrede, te je sav teret pao na Bredlija Čaba. Čab je sam radio koliko je mogao, ali očigledno da je falila pomoć. U napadačkom delu hvatač broj jedan Kortland Saton se takođe povredio i nije ga bilo.

Dakle, mnogo toga lošeg se dešavalo unutar Denvera, ali ova sezona mogla biti drugačija.

Očekivanja:

Denver je kroz istoriju bio pobednička franšiza i ostao je svakako. Jasan je cilj plej of, ali biće pakleno teško. Imaju fin raspored na startu, jer prvo kolo igraju protiv Džajatnsa, drugo protiv Džeksonvila, a treće protiv Džetsa. To su timovi sa kojima Denver može da igra i da dobije bez problema. Ukoliko krenu sa 3-0 onda će biti svega.

Ako malo dublje analiziramo tim jasno je kao dan da će odbrana biti dosta jači deo tima. Von Miler se konačno vraća na teren i u paru sa Bredlijem Čabom će vršiti pritisak na protivničkog kvoterbeka.

Sekonderi Denvera je veoma respektabilan popunjen iskusnim igračima poput Kajla Fulera, Karima Džeksona, Džastina Simonsa i Ronald Darbi.

Vik Fanđo glavni trener je defenzivno orijentisan i tu sigurno neće biti problema.

U napadu ima jako dosta talenta. NIkako ne treba potceniti dolazak Tedija Bridžvotera na poziciji kvoterbeka. Ukoliko Dru Lok bude imao problema Tedi Bi ulazi kao zapeta puška i može da nosi ovaj tim bez problema.

Saton se vraća iz povrede, tu su još Džeri Džudi i Noa Fent na poziciji tajt enda. U bekfildu je Melvin Gordon koji i te kako može da nosi ovaj tim i sada će konačno imati dosta više lopti, jer je Filip Lindzi napustio tim.

Mnogo zavisi od kvoterbeka. Još uvek se ne zna ko će biti starter, ali kako stvari stoje to će biti Dru Lok. Njegovo donošenja odluka u onim kritičnim trenucima su oduvek bili problem. Očigledan je strah u njegovoj igri i vrlo često se desi da baci intersepšn koji donosi poraz. Naravno zato je doveden i Tedi Bridžvoter da mu pomogne, a i on sam da uleti na teren ako Lok bude baš loš. Odbrana je elitna, ali napad mora da bude na nivou, jer u ovo vreme pobede donose poeni, a ne odbrana kao nekada.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.denverbroncos.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje