četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Las Vegas Rejdersi – Najava timova za novu sezonu

Završili smo sa istočnom i severnom divizijom AFC konferencije, a sada se okrećemo zapadu. Prva ekipa uz ove divizije koju ćemo najaviti jesu Las Vegas Rejdersi.

Razočaravajuća sezona je iza Rejdersa. Pre dve godine to je bio tim koji je bio u izgradnji. Glavni trener Džon Gruden je bio primoran da trejduje sve najbolje igrače i za njih je dobio ogroman broj pikova na draftu. Neke igrače su pogodili, neke nisu, ali posao je odrađen sasvim solidno. Ta prva sezona je bila loša, jer su Rejdesi bili u fazi selidbe iz Ouklenda pa im niko nije uzimao ništa za zlo.

Ipak, ova poslednja je bila loša. Igrači koji su draftovani pre dve godine su sata koliko toliko stasali. Imaju iskustvo igranja u NFL ligi nije bilo izgovora. Rejdersi su u prethodne dve sezone imali sjajan start. Prethodne sezone na otvaranju novog stadiona uspeli su da dobiju ni manje ni više nego Nju Orleans Sejtnsa. Ekipa Džon Grudena je bila jedna od retkih koja je uspela da pobedi Kanzas Siti Čifse. Dakle, ekipa je radila sjajan posao, ali u druogm delu sezone došlo je do potpunog kolapsa. Dva velika problema su bila odbrana i disciplina. Odbrana protiv pasa bukvalno da nije postojala. Svaka iole jača ekipa je osvajala jarde kao od šale. Da bude još gore, i kada odbrana uradi nešto uvek se pojavi neko ko napravi neku glupost, usledi žuta zastavica i kazna. Rejdesi su prethodne sezone bili među prvim ekipama po broju dozvoljenih jardi nakon kazni.

Sve to ide na dušu Džona Grudena i njegovog tima. Ceh za lošu odbranu je platio defanzivni koordinator, te će u ovoj tu funkciju obavljati Gas Bredli.

Očekivanja:

Ovo je biti, ili ne biti sezona za Rejderse i pre svega za Džona Grudena. On je potpisao ugovor na 10 godina, a ovo će biti četvrta sezona kako vodi tim. Poslednji put kada su Rejdersi igrali plej of bila je 2016. godina i to je za tim sa takvom tradicijom dug post.

Na papiru imaju zaista dobar tim. Prethodne sezone oživeli neke igrače poput Derena Volera i Nelsona Agolora. Ruki hvatač Henri Rags nije igrao mnogo zbog problema sa povredama, ali ove sezone se očekuje da napraduje još više.

Trkačka opcija broj jedan Džoš Džejkobs već dve godine radi sjajan posao, a Rejdesi su rešili da mu dovedu pomoć u vidu Kenijana Drejka i rukija Treja Ragasa. Sada će Džejkobs imati pomoć, a igra po zemlji će biti raznovorsnija.

Naravno, odbrana mora da se pojača i draft je protekao u tom smeru. Rejdersi su birali ofanzivnog tekla Aleksa Litervuda, sejftija Trevona Moeriga, lajnbekera Malkoma Kunceai još jednog sejftija Divajna Dibaloa.

Pored toga potpisali su trkača Kinana Drejka, defanzivnog enda Janika Engakvea, Kuinton Džefersona, Meta Dikersona i Solomona Tomasa koji igraju na poziciji defanzivnog linijaša. Naravno, nikako ne treba zaboraviti i dovođenje kornerbeka Kejsija Hejvorda iz redova Čardžersa.

Na papiru, Rejdersi imaju sasvim korektan tim. Za očekivati je da disciplina bude dosta bolja sa novim defanzivnim koordinatorom. Divizija u kojoj se Rejdersi nalaze jeste teška, ali ako se izuzmu Kanzas Siti Čifsi, ostatak divizije je baš ujednačen i protiv njih se može igrati.

Ključ je samo mentalitet u ključnim trenucima. Na tome mora da radi Džon Gruden, jer ako ti kliknu Rejdersi bi mogli konačno da zaigraju u plej ofu gde im je realno i mesto.


Fotografije su preuzete sa: https://www.raiders.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje