nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Džeksonvil Jaguarsi – Najava timova za novu sezonu

Druga ekipa iz južne divizije AFC-a koju ćemo danas odraditi biće Džeksonvil Jaguarsi.

Džeksonvil je prošle sezone očekivano razočarao. U prvom kolu su napravili veliko iznenađenje pobedivši ni manje ni više nego Indijanapolis Koltsi, ali nakon toga do kraja sezone su izgubili sve utakmice. Džetsi i Džeksonvil su bili u velikoj borbi za prvog pika na draftu. Džetsi su imali prvo mesto, ali na divno čudo ostvraili su još jednu pobedu, te je prvi pik pripao Džeksonvilu.

Ceh za očajne rezultate platio je glavni trener Dag Maron koji je posle četiri godine na mestu glavnog trenera dobio otkaz. Zajedno sa njim otišao je i generalni menažer Dejvid Kaldvel.

Kraj sezone je svakako bio očekivan. Džaguarsi su pucali na visok pik na draftu. Ova draft klasa je bila prepuna kvalitetnih kvoterbekova, a njima je pripao najjači. Uz to, tokom sezone Džaguarsi su dobili rešenje na poziciji trkača, jer je Džejms Robinson odradio sjajan posao.

Očekivanja:

Novi trener Džeksonvila biće Urban Majer koji je došao sa koledža. Tamo je poosvajao sve što može da se osvoji, a sada je vreme za neke nove izazove. Biće zanimljivo videti kako će se i on prilagoditi, jer jedno je koledž, a sasvim drugo NFL liga. Velika olakšica će mu biti činjenica da zna gde vrvi od talenata na koledžu, pa če Džeksonvil kroz draft sigurno praviti dobru ekipu.

Na ovogodišnjem draftu Džeksovil je birao Trevora Lorensa kojem mnogi analitičari predviđaju blistavu budućnost. Mladi kvoterbek je već godinama na koledžu sa Klemsonom obarao sve moguće rekorde. Njegovo prilagođavanje na NFL ligu po mnogima ne bi trebalo da bude teško, jer brzo uči i igra pametno.

Zajedno sa njim sa Klemsona je došao i Trevis Etijen koji se nažalost povredio i propustiće ostatak sezone. Etijen i on se veoma dobro poznaju, a Lorensu je potreban trkač od poverenja. Etijen svakako to jeste. Bez njega na terenu sav terene u bekfildu pašće na Džejmsa Robinsona i iskusnog Karlosa Hajda.

U hvatačkom korpustu izdvaja se Di Džej Čark i Laviška Šenault. Čark i Laviška će biti primarne hvatačke opcije, a pored njih treba spomenuti i tajt enda Krisa Manherca.

Prema viđenju do sada najveći problem sa Džeksonvil biće ofaznivna linija, koja je veoma slaba. Protivnička defanzivna linija je u ovim prijateljskim utakmicama lagano dolazila do Lorensa. Kada krene ono pravo taj pritisak će biti još jači i mladi kvoterbek bez obzira na sve kvalitete biće pod velikim pritiskom. Vremena za reakciju će biti sve manje, a greške sve češće.

Što se odbrane tiče tu je odrađen sasvim solidan posao, ali daleko od toga da je savršeno.

Sa novim trenerom, novim kvoterbekom Džeksonvil u ovoj sezoni nema čemu da se nada. Divizija je jako teška, a glavni cilj će biti da se afirmiše Lorens i da se vidi na koga se može računati za budućnost. Ovaj tim je u fazi ribildinga i za sada rade dobar posao.

Dobra stvar po njih je što u diviziji imaju Hjuston koji mogu da dobiju, a kao poslednji tim prošle sezone Džeksonvil svakako ima nešto lakši raspored. Za očekivati je da Džeksonvil ostvari nekoliko pobeda, ali neki plej of je misaona imenica.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.jacksonville.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje