utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Hjuston Tekansi – Najava timova za novu sezonu

Polako dolazimo do kraja AFC konferencije. Ostala je još južna divizija, a nju otvaramo verovatno i najgorom ekipom, a to su Hjuston Teksansi.

Najveći neprijatelj Hjuston Teksansa ne bi mogao da napiše scenario koji se za samo godinu dana odvio u ovom timu. Od tima koji je bio redovan kandidat za osvajanje divizije i plasman u plej of, Hjuston je postao predmet sprdnje.

Odakle početi? Pa počinjemo od glavno trenera Bila Obrajana koji je pored trenera imao i ulogu menadžera. Njegovo trenersko umeće je za mnoge bilo pod znakom pitanja, a uloga menadžera ne da mu ne ide, nego je sramota što se prijavio za tu poziciju. Dotični gospodin se dosetio da trejduje možda i najboljeg hvatača lige Deandre Hopkinsa za neke smešne igrače. Hopkins je pojačao Arizona Kardinalse i tako potpuno narušio hemiju unutar tima. Dešon Votson nije imao omiljenu metu, a dok se on „ušemio“ sa pridošlicama bilo je gotovo. Hjuston je ruku na srce imao vraški težak raspored, a ceh je naravno platio Bil Obrajan koji je dobio otkaz posle samo nekoliko kola.

Već tada se moglo videti da će ova sezona biti najgora za Hjuston. U međuvremenu Dešon Votson je kao lice fanšize potpisao unosan višegodišnji ugovor, i činilo se da je to bila samo jedna loša sezona.

Ipak, tu drami nije bio kraj. Odjednom, ljubav između Dešona Votsona i Hjustona je naprasno pukla. Mladi kvoterbek je čini se počeo da se meša u poslove koji se njega ne tiču. Kako je vreme prolazilo odnosi između dve strane su bili sve gori i gori, a rezultat svega jeste potencijalni trejd koji je Votson zahtevao. Bez obzira na talenat koji poseduje niko u celoj NFL ligi nije mogao da priušti platu koju je Hjuston dao Votsonu. Votson je u međuvremenu ludovao, nije dolazio na sastanke i treninge, ali želja mu nije ispunjena. Ostao je u Hjustonu, a na šta će ta ekipa da liči pitanje je veliko.

Očekivanja:

Hjuston u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Mnogi velika imena u NFL ligi su bili kandidati, ali kada su videli u kakvom je rasulu tim, gotovo svi su odbili posao. Novi trener Hjustona biće Dejvid Kuli. Njegov zadatak biće da pronađe zajednički jezik sa Votsonom i da napravi novi tim za kratko vreme.

Hjuston je u međusezoni doveo mnogo slobodnih agenata. Treba istaći da su ostali i bez legende tima Džej Džej Vota koji je otišao u Kardinalse. Kada je takva legenda rešila da napusti tim posle toliko godina, onda je jasno u kakvom je stanju taj tim.

Hjuston je doveo čak 30 slobodnih agenata i treba sve to uklopiti. Ovako na papiru njih bekfild izgleda baš zanimljivo. Tu će biti Filip Lindzi, Mark Ingram i Reks Burkhed. Rezervni kvoterbek biće iskusni Tajrod Tejlor koji je došao iz Čardžersa.

Doveli su čak pet hvatača, a pored njih tu su još Brendin Kuks, Krins Konli i Keke Kute. Najzvučnije ime je svakako Brendin Kuks, ali opet ko zna ko će biti kvoterbek.

Odbrana je komplet nova. Prosto, svi ti igrači su odjednom dovedeni na jednu gomilu, a vremena da se to sve uklopi u celinu je malo.

Divizija u kojoj se Hjuston nalazi ne garantuje da oni mogu nešto da naprave. Koltsi i Tajtansi su veoma jaki, a jedini tim sa kojima mogu da igraju su Džeksonvil Jaguarsi. Ipak, pitanje je da li će moći i njih da pobede.

Teška sezona dolazi za Hjuston, a neće biti ništa lepša ni ona tamo. Ukoliko Votson na kraju nađe zajednički jezik možda nečega i bude od Hjustona, ali ako Tajrod Tejlor bude bio kvoterbek onda će Hjuston jedva ostvariti 2-3 pobede.


Fotografija su preuzete sa: https://www.houstontexans.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje