nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Tenesi Tajtansi – Najava ekipa za narednu sezonu

Treća ekipa iz južne divizije AFC-a biće Tenesi Tajtansi. Tenesi iza sebe ima još jednu sezonu u kojoj su igrali plej of. Osvojili su diviziju na taj brejker, a u plej ofu su ispali u prvom kolu od Baltimor Rejvensa. Bila je to prava plej of utakmica koja je imala i te kako veliki ulog.

U regularnom delu Tenesi je slavio u Baltimoru, a na toj utakmici je došlo do koškanja među igračima, jer su Tajtansi oskrnavili logo Rejvensa. No, u plej ofu su dobili šamar i ispali u prvom kolu.

Generalno gledano dobra sezona za Tenesi. Kod njih nikada nije bilo dosadano, pa je tako bilo i prethodne sezone u kojoj smo goledali mnogo uspona i padova.

Derik Henri je još jednom pokazao da je najbolji trkač u NFL ligi. Rajan Tenehil i Ej Džej Braun su radili sjajan posao, i to je otprilike dobitna formula koja je u prethodne dve sezone dala rezultat. Da li će tako biti u trećoj ostaje nam da vidimo.

Očekivanja:

Mnogo je pitanja oko Tenesija za mnoge. Od ekipe koja je svoju igru bazirala na odbrani, Tenesi je postao napadačka ekipa. Nije to bajno, ali na njihovim mečevima uvek ima poena. Glavni trener Majk Vrejbel je u igračkoj karijeri igrao defanzivca i za očekivati je da se to podigne na malo viši nivo.

Pitanje broj dva je Derik Henri. Činjenica je da je najjači trkač lige, ali da li on može da iznese još jednu sezonu na tako visokom nivou. Broj nošenja koji on ima je nenormalno veliki i pitanje je da li može da izdrži. Ceo napad Tenesija se svodi na njega i moraju mu naći igrača koji će da preuzme određeni deo snepova. Čini se da će to ove sezone biti Darinton Evans.

Odlazak tajt enda Džonu Smita je veliki udarac za ovaj tim, jer je on bio jedan od ključnih igrača. Tenesi je imao dosta trik akcija kada se odbrana fokusira na Henrija, a prva opcija je bio upravo Smit koji je otišao u Nju Ingland. Ne treba zaboraviti ni odlazak Korija Dejvisa koji je uz Ej Džeja Brauna bio prava hvatačka opcija.

Da, legendarni Hulio Džons je stigao. Bez ikakve sumnje top pojačanje, ali opet videćemo koliko će lopti dobijati Hulio, jer Henri je opcija broj jedan, pa tek onda idu on, ili Braun.

Naravno i plejbuk se mora redukovati bar malo. Tenesi je postao predvidiva ekipa i sa Huliom to će biti na visokom nivou.

Ipak, ono što brine je odbrana. Odbrana je dosta šuplja, posebno u sekondariju koji je prošle sezone terorisan od iole jače ekipe. Na tome se nije radilo i kako stvari stoje to će biti slabiji deo tima.

Plasman u plej of će biti svakako cilj, ali biće vraški teško. AFC konferencija ove sezone je bar duplo jača od NFC-a, i prema američkim analitičarima za plasman u plej of biće potreban dvocifren broj pobeda u slučaju da ne osvojite diviziju.

Za Tenesi nikada nije bilo lako pa neće biti ni ove sezone. Imaju jedan od najtežih rasporeda u celoj ligi, jer kao osvajači divizije automatski igraju protiv osvajača ostalih divizija.

Tu su naravno Koltsi koji imaju jači tim, i sa Karsonom Vencom bi morali biti bolji. Tenesi je tu, ali neće biti iznenađenje ako ne odu u plej of bez obzira na dolazak Hulija, jer je odbrana baš baš loša.


Fotografije su preuzete sa: https://www.tennessean.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje