četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Grin Bej Pekersi – Najava timova za narednu sezonu

Sa juga NFC-a selimo se na hladni sever. Prva ekipa na listi je Grin Bej. Pekersi su prošle sezone ponovo bili nadomak velikog finala, ali ovog puta na Rodžersovom putu se isprečio Tom Brejdi sa svojim Bakanirsima.

Grin Bej je ponovo kroz regularni deo sezone igrao jako dobro. Zaista, manje više sve su to bile rutinske pobede kada je trebalo da se ostvare, a kada su gubili gubili su u tom trenutku od jačih timova.

Stanje u njihovoj diviziji je takvo da se može reći da su oni večiti favoriti. Detroit i Čikago uvek imaju neke svoje probleme, a Minesota je prošle sezone igrala sa prepolovljenom odbranom, jer su mnogi igrači otkazali što zbog povreda, što zbog koronavirusa.

I u plej ofu je Grin Bej izgledao više nego solidno. Zaista, sve je bilo na nivou. Konekcija Rodžers-Adams je bila na nivou tokom cele sezone, a tu su bili svakako i Tonijan i Van Skentling. U bekfildu Eron Džons je radio fenomenalan posao.

No, u onoj ključnoj utakmici protiv Tampe pokazalo se da je Grin Bej u stvari kratak sa skil igračima, i da Rodžers nema poverenja u hvatački korpus. Da, tu je Davante Adams, ali kada njega zatvorite onda su u problemu. Tako je bilo i u toj utakmici i na kraju Grin Bej je ponovo ostao bez velikog finala.

Očekivanja pred novu sezonu:

Pauza između dve sezone je bila baš turublentna u Grin Beju, jer je Aron Rodžers izjavio da ne želi da igra više za Grin Bej. Mnogi su mislili da je to neka šala, ali ovaj kvoterbek je to zaista mislio. Rodžers je pod velikim ugovorom i bez obzira koliko bio kvalitetan pitanje je da li bi neki timi pristao da mu da novac koji mu je dao Grin Bej.

Rodžers je po ko zna koji put izražavao nezadovoljstvo povodom igračkog kadra. To se pre svega odnosi na hvatački korpus koji uistinu jeste skroman. Grin Bej je povodom trejdova oduvek bio konzervativan, i ako ćemo realno Rodžers je tu donekle u pravu. Ipak, i on pomalo greši, jer ako hoćeš dobar tim onda i ti moraš da se prilagodiš i igraš za nešto manje pare, jer u suprotnom od stvaranja dobrog tima nema ništa.

Na sve te priče oko odlaska iz Grin Beja nadovezao se i Devonta Adams koji je slično kao Rodžers rekao da ne želi da igra za Grin Bej ako ovaj ne bude tu. To je donekle i očekivano, jer nema Adam vremena da troši na nekog ruki kvoterbeka sada kada je u zenitu karijere.

Na kraju cele sage Rodžers je ostao, Adams je ostao, ali veliko je pitanje da li će Rodžers ostati i sledeće godine u Grin Beju, jer mu ističe ugovor.

Ako gledamo tim Grini Beja on je manje više ostao isti. Hvatački korpus je ostao isti, Eron Džons je dobio novi ugovor, što znači da je i bekfild ostao isti.

Veliki problem je odlazak startnog centra, ali vraća se ofanzivni linijaš Baktijari posle teške povrede kolena.

Grin Bej i sa nezadovoljnim Rodžersom je veliki favorit za osvajanje divizije. Minesota je jedini tim koji donekle može da im parira, ali u eri Arona Rodžersa Grin Bej je u glavnom lagano izlazio na kraju sa Minesotom i realno ostatkom divizije.

Dakle, plej of je realno gledano tu, ali za nešto više ponovo će morati da se oslone na Rodžersov kvalitet. Da li će to biti dovoljno, ostajemo da vidimo. Do sada nije bilo dovoljno.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.nfl.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje