petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Kanzas Siti Čifsi – Najava timova za narednu sezonu

Za kraj zapadne divizije AFC-a ostavili smo Kanzas siti Čifse kao ubedljivo najjaču ekipu. Ekipa koju predvodi Endi Rid je prošle sezone ponovo igrala finala, ali ovoga puta nisu uspeli da pobede. Na njihovom putu se isprečio Tom Brejdi sa svojim Bakanirsima koji je sprečio Mahomsa i družinu da dođu do druge uzastopne titule.

Bilo koja ekipi bi bila prezadovoljna plasmanom u veliko finale, ali ne i Kanzas Siti Čifsi. Ovaj tim već 3-4 godine unazad igra možda i najbolji fudbal u ligi, ali eto uvek im se neko ispreči. Dva puta je bio Tom Brejdi, a jednom su uspeli da dobiju San Francisko 49erse i upišu titulu posle dugo vremena.

To finale je bilo baš čudno za Čifse. Sve je funkcionisalo sjajno, a onda se stekao utisak kao da su ušli pomalo i potcenjivački u taj meč, misleći da se će se ponoviti regularni deo sezone kada su Čifsi dobili Tampu.

Odbrana Tampe je bila baš raspoložena, a ofanzivna linija je potpuno zakazala. Defanzivci Tampe su dolazili do Mahomsa kako su stigli, i prosto sve je palo u vodu.

Na kraju potpuno zaslužena pobeda za Tampu i velika škola za Čifse.

Očekivanja:

Sve osim još jednog plasmana u Superboul bi bilo razočaranje za Čifse. Patrik Mahoms je još uvek mlad, ali igra kao da je sto godina u NFL-u. Čifsi su ga potpisali za narednih 10 godina za rekordnih 450 miliona dolara i dok je on tu Čifsi će biti dobri.

Napadački deo tima nije mnogo menjan. Trevis Kelsi i Tajrik Hil su glavne hvatačke opcije, a mnogo se očekuje od Mikola Hardmana koji će odlaskom Semija Votkinsa sigurno dobiti dosta više lopti.

U bekfildu će biti Klejd Edvards Ilera i Darel Vilijams.

Kada smo rekli da su Čifsi iz poraza od Tampe dosta toga naučili mislili smo pre svega na ofanivnu liniju. Da, to je bio najslabiji deo time i na tome se radilo u pauzi između dve sezone. Novi glavni čuvar Patrika Mahomsa biće Orlando Braun koji je došao iz Baltimor Rejvensa. Rejvensi su za Brauna dobili veliki broj pikova na draftu. Čifsi su na draftu birali Krida Hamfrija koji će biti startni centar. Cela ofanzivna linija koju čine Orlando Braun, Džoi Tuni, Krid Hamfri, Trej Smit i Lukas Niang je gotovo nova i biće zanimljivo videti Čifse sa još jačom ofanzivnom linijom koja će dati dodatno vreme Mahomsu za pronalazak svoji meta.

Odbrana Čifsa nikada nije bila elitna, ali oduvek su imali dobre vođe. Veoma je bitan ostanak Krisa Džonsa koji igra na poziciji lajnbekera i sejftija Tajrona Matijea. Čak je i sam Mahoms zahtevao da Matije ostane u timu i to dovoljno pokazuje koliko je bitan.

Kao što smo rekli sve osim plasmana u finale je poraz za Čifse. Realno gledano imaju najjači tim, ali daleko od toga da će im biti lako, jer se dosta timova pojačalo i može se reći da je AFC konferencija dosta jači od NFC-a. Kanzas Siti se nikada nije plašio izazova, ali realno je da odu daleko.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.chiefs.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje