utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

(NFL) Sinsinati Bengalsi – Najava timova za novu sezonu

Poslednja ekipa iz severne divizije AFC-a su Sinsinati Bengalsi. Bengalsi su prošle sezone krenuli od nule, u bukvalnom smislu te reči. Ceo stručni štab se promenio, promenili su i kvoterbeka. Neki igrači koji su celu karijeru proveli u Bengalsima su napustili tim.

Bengalsi su zbog očajnih rezultata imali prvog pika na draftu. Birali su Džoa Buroa koji igra na mestu kvoterbeka. On će ovaj tim voditi u narednih nekoliko sezona, i biće lice franšize. Ono što je pokazao u prvoj sezoni je za svaki respekt. Sa onako slabašnim timom uspeo je da ostvari nekoliko pobeda, a bilo je nekih utakmica koje su Bengalsi mogli da dobiju, ali su ih izgubili.


(NFL) Pitsburg Stilersi – Najava timova za novu sezonu


Ipak, ono najgore strefilo je Bengalse tokom sredine sezone. Džo Burou je pokidao prednje ukršene ligamente, te nije završio celu sezonu. Moral ekipe je znatno pao od njegove povrede, te su Bengalsi na kraju završili sa 4-11. Burou se na svu sreću sasvim dobro oporavio i biće spreman za sezonu koja dolazi.

Očekivanja:

Bengalsi realno gledano nemaju čemu da se nadaju ove sezone. Nalaze se u veoma teškoj diviziji, možda i najtežoj u celoj ligi. Ti mečevi koji se igraju u ovoj diviziji se igraju na krv i nož i realno gledano Bengalsi su tu najslabiji tim.

Ovo je treća sezona od dolaska Zeka Tejlora na mesto glavnog trenera, a tek druga od dolaska Džoa Buroa. Ima tu još mnogo toga da se napravi i popuni da bi Bengalsi bili konkurentni za plej of.

Jasno je kao dan da se Džo Burou mora zaštiti. Mora se ojačati ofanzivna linija koja je prošle sezone bila baš baš loša, i to je svakako jedan od razloga zašto se Burou i povredio. U skladu sa tim Bengalsi su draftovali Džeksona Karmana koji dolazi sa Klemsona, jednog od najjačih koladža za NFL ligu. Pametno su Bengalsi izabrali hvatača Džamara Čejsa koji je studirao zajedno za Buroom na LSU-ju. Burou i on se jako dobro poznaju i on će biti sjajno pojačanje koje bi trebalo da pokrije izostanak Ej Džej Grina koji je otišao u Arizona Kardinalse.

Odbrana takođe mora da se pojača. Bengalsi su doveli Treja Hendriksona koji je bio odličan u Nju Orleansu. Doveli su kornerbekove Majka Hiltona i Čidobija Avuzija. Naravno, treba spomenuti i dolazak defanzivnog tekla Lerija Ogundžobija.

S obzirom da su još uvek u fazi ribildinga Bengalsi rade sasvim pristojan posao. Biće zanimljivo videti pre svega Burao kako će se snaći nakon teške povrede, jer kada kvoterbek pokida prednje ukršene ligamente onda može da se desi svašta.

Burou sada ima sasvim korektan talentovan hvatački korpus koji čine Džamar Čejs, Tre Higins i Tajler Bojd. Jako talentovana ekipa, ali mnogo zavisi od Buroa i njegovog nastupa nakon duge pauze.

Sve u svemu Bengalsi mogu biti rasterećeni, jer niko od njih ništa ne očekuje. Imaju dosta bolji tim nego prethodne sezone, ali to ne mora da znači da će imati i bolji skor na kraju sezone.

Jako teška sezona očekuje Bengalse u to nemojte sumnjati. Imaju paklenu diviziju, pakleno težak raspored i što je najgore od svega kvoterbeka koji se vraća posle teške povrede. Sve oči će biti uprete u Buroa, jer od njega sve zavisi.


Fotografija je preuzeta sa: https://bengalswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje