petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Nju Orleans Sejntsi – Najava timova za novu sezonu

Treća ekipa iz južne divizije NFC-a koju danas radimo jesu Nju Orleans Sejntsi.

Sejntsi su iza sebe imali još jednu razočaravajuću sezonu, jer nisu uspeli da se plasiraju barem u veliko finale. To je tim koji već 2-3 godina unazad ima ekipu sastavljenu za najveće domete, ali uvek nešto fali.

Ljubitelji NFL-a se sigurno sećaju svih teških poraza koje su doživeli u plej ofu. Ono promašeno obaranje protiv Minesote, pa onda ona krađa protiv LA Remsa, a prošle sezone ih je izbacio Tom Brejdi sa svojim Bakanirsima.

Zaista, kao neko prokletstvo da se nadvilo na ovaj tim, ali tako je kako je. Da stvar bude gora po njih, legenarni kvoterbek Dru Bris je rešio da se penzioniše. Mnogi njega smatraju za glavnog krivca zašto Nju Orleans nije igrao bar jednom finale u prethodne tri sezone, i tu negde ima istine. Ipak, niko u Nju Orleansu ne može reći bilo šta protiv ove legende, jer na kraju krajeva on im je i doneo jedinu titulu u istoriji franšize.

Dakle, Sejntsi ulaze u neku novu eru, post Bris eru. Sigurno je da neće biti lako, ali u ovakvim situacijama se najbolje pokazuje o kakvom timu se u stvari radi.

Očekivanja pred novu sezonu.

Glavno pitanje tokom cele međusezone jeste glasilo Hil, ili Vinston? Ni jedan ni drugi neće moći upotpunosti da nadomeste Brisov izostanak, ali neko mora da preuzme odogornost.

Mnogi su mislili da će Hil dobiti ulogu startera, jer je tu duže i zaista je zadužio ovu ekipu. Ovaj sjajni igrač je osim na mestu kvoterbeka igrao i hvatača, trkača, sve što se u NFL-u traži. Šta više, u prošloj sezoni kada je Bris bio povređen, Tajsom Hil je vodio jako dobro Sejntse.

Ipak, sada se pojavila nešto veća doza pritiska, jer sada on, ili Vinston treba da vode Sejntse, a ambicije Sejntsa su uvek velike. Na kraju, bitku je dobio Džejmis Vinston što je donekle bilo i očekivano, jer ipak je on bio prvi pik na draftu i realno gledano bolji je kvoterbek.

Mnogi smatraju da Vinston neće raditi dobar posao, jer je mašina za prodavanje lopti, no zanemaruju jednu veliku činjenicu. Vinston je sada bogatiji za godinu dana učenja od Drua Brisa i Šona Pejtona. Sistem koji je imao u Bakanirsima pod Brusom Arijensom je bio baš agresivan. Sve se svodilo na puko bacanje lopte i zato je Vinston imao po 30 pasova za tačdaun i presečenih pasova.

U Nju Orleansu je potpuno druga priča, jer je to pre svega tim koji ima jasno napravljen sistem. Nju Orleans ima sjajne trkače u vidu Alvina Kamare i Latavijusa Marija, te Vinston neće morati toliko da rizikuje.

Mnogo više napadačkih opcija ima Vinston sada i naravno ima mnooogo jaču odbranu. Da, koliko god to smešno bude zvučalo Sejntsi bi ove sezone mogli biti defanzivni tim, jer im je odbrana na svakom nivuo u samom vrhu NFL lige. Maltene svi glavni igrači u svim linijama odbrane su i dalje u timu i to može da bude samo još bolje.

Vinstonu sigurno neće biti lako. Veliki je pritisak nositi ovaj tim, ali na muci se poznaju junaci. Zaista, ima sjajnu priliku da napravi nešto veliko i oživi svoju karijeri. Nju Orleans je sjajna sredina i ako bude bio pametan sve bi trebalo da bude na vrhunskom nivou.

Tampa možda jeste najjača i favorit je za osvajanje divizije, ali niko ne može sada da vam kaže da će u divizionim duelima Tampa lagano izaći na kraj sa Sejntisma. Nju Orleans bez problema ide u plej of, a za nešto više potrebno je dosta toga da se poklopi.

Ko zna, možda sada kada Brisa više nema Sejntsi konačno probiju tu barijeru i odigraju barem veliko finale. Nije da se to nije dešavalo kroz istoriju u drugim timovima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje