četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Karolina Pantersi – Najava timova za novu sezonu

Druga ekipa iz južne divizije koju ćemo pročešljati biće Karolina Pantersi.

Pantersi su prošle sezone bili u nekom vidu tranzicije, jer su se dogodile neke veoma bitne promene. Posle dugo vremena glavni trener Ron Rivera je dobio otkaz i otišao u Vašington. Za mnoge je to bilo veliko iznenađenje, jer je Karolina pod njegovim vođstvom igrala sjajan fudbal i igrala čak Superboul. Na mesto glavnog trenera došao je Met Rul koji nije imao mnogo iskustva u NFL ligi.

Takođe, mesto kvoterbeka je bilo upražnjeno. Kem Njuton je postao istorija, a njegovo mesto je zauzeo iskusni Tedi Bridžvoter koji je konačno dobio mesto startera u nekom timu.

Pantersi su prošle sezone imali skor 5-11, ali igra koju su prikazali je bila mnogo bolja nego što rezultati govore. Treba istaći da su povrede i te kako kumovale ovakvom skoru. Najbolji igrač tima Kristijan Mekefri je u ranom delu sezone doživeo težu povredu zbog koje je propustio maltene celu sezonu. I Tedi Bridžvoter je bio rovit kao i mnogi starteri.

Ipak, sistem koji je Met Rul uspostavio je stvarno bio dobar i sada sa zdravim Mekefrijem i novim kvoterbekom Karolina bi morala da bude dosta bolja.

Očekivanja pred novu sezonu:

Novi kvoterbek Karoline biće Sem Darnold koji je došao iz redova Njujork Džetsa. Darnold je bio visoki pik na draftu, ali njegova epizoda u Džetsima se završila neslavno. Ima ovaj kvoterberk kvaliteta, tu nema sumnje, ali sivilo koje je vladalo u Džetsima u prethodne 2-3 godine je progutalo i njega. Čini se da je Karolina pravo mesto za njega, jer je taj tim još uvek u fazi neke izgradnje i on bi mogao biti pravi vođa za njih.

Karolina je odradila neke sjane stvari u međusezoni. Mekefri je još prošle godine potpisao super ugovor. Ove sezone su produžili saradnju sa Robijem Andersonom i Di Džej Murom. Ova trojka je okosnica napada i sa Darnoldom bi morali biti dobri.

Jako bitna stvar za Karolinu biće povratak Mekefrija i on mora biti zdrav za celu sezonu. Sa njim u timu odbrana protivnika se fokusira isključivo na njega, što daje prostora hvatačima. Mnogo trik akcija može da se odigra sa njim kada je zdrav, i naravno u crvenoj zoni je prva opcija.

Ofanzivna linije mora da se pojača, ali ne može se sve odjednom i na tome će se uraditi u budućnosti, jer napad je gotovo završen kada su ugovori u pitanju.

Odbrana je sasvim solidna i Karolina uvek može da se pouzda u nju.

Karolina ima zaista finu budućnost. Najveće pitanje je naravno mesto kvoterbeka. Ukoliko Darnold bude odigrao kako se očekuje onda će to biti dobra stvar za Karolinu na duže staze. Njihov tim je još uvek u fazi izgradnje i oni realno čekaju da se Tampa Bej i Nju Orleans raspadnu, što će se desiti u naredne dve sezone, jer i jedni i drugi moraju da podmlađuju timove zbog velikih ugovora unutar tima.

Dakle, biće Karolina tu oko plej ofa, ali za razliku od prethodne sezone moraju dobijati utakmice koje su 50/50, a takvih ove sezone ima baš dosta. Mišljenja smo da bi Karolina bila zadovoljna sa 50/50 sezonom, jer bi to bio veliki napredak u odnosu na poslednje 2-3 sezone kada su na kraju imali negativan skor.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje