nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Njujork Džajantsi – Najava timova za narednu sezonu

Poslednja ekipa iz istočne divizije NFC-a jesu Njujork Džajatsi. Džajantsi su prošle sezone završili sa skorom 6-10 i ostsali bez plej ofa petu godinu u nizu.

No, taj skor i nije tako loš ako se uzme u obzir kakve su se sve promene dogodile unutar tima. Prošla sezona je bila prva za Džoa Džadža koji je po prvi put preuzeo mesto glavnog trenera. Mnogi su bili skeptični povodom njegovog potpisivanja (uključujući i nas), ali Džadž je odradio sjajan posao. Neke osnove su postavljene, a to se posebno odnosi na odbranu koja je bila dosta bolji deo tima.

Džajantsi su igrali uglavnom tesne i neizvesne utakmice koje su na njihovu žalost uglavnom gubili. Veliki deo krivice ide na Danijela Džounsa koji je dosta grešio, ali je neminovno napredovao i on. Prosto, manjak kvaliteta u ofanzivnom delu je i te kako uticao da napad Džajantsa bude skroman i da odbrana prosto ne može sve da popravi.

No, kao što smo rekli neki zdravi temelji su postavljeni i sa nekim novim igračima Džajantsi će u sezoni koja dolazi sigurno biti bolji.

Očekivanja pred narednu sezonu:

Džajantsi svakako žele plej of i to je realan scenario ako se uzme u obzir stanje u ovoj diviziji koja je baš izjednačena. Da, Dalas na papiru možda ima najjači tim, ali imali su ga i u prethodne dve sezone pa diviziju nisu osvojili.

Džo Džadž je svestan da mu je neophodan dobar hvatački korpus da bi testirao Danijela Džounsa. Ukoliko mu dovede dobre igrače i to klikne onda će Džouns dobiti ugovor, a ako ne klikne onda se pakuju koferi.

Na draftu su birali hvatača Kadarijusa Tonija koji dolazi sa Floride. U hvatačkom korpusu nalaze se još Keni Goladej koji je došao iz Detroita, Sterling Šepard i Darijus Slejton. Na poziciji došao je ni manje ni više nego Kajl Rudolf koji je bio alfa i omega u Minesoti. Pored njega na poziciji tajt enda biće Evan Ingram.

Svesni da Sekuon Barkli nakon kidanja ligamenata kolena ne može da nosi sam bekfild, uprava Džajantsa je dovela pojačanja u vidu Devontea Bukera koji je sjajno igrao u Las Vegas Rejdersima. Apsolutno glup potez Čakija Grudena da pusti takvog igrača.

Na papiru ovaj napad sada izgleda dosta bolje i Danijel Džouns sada nema izgovor. Mora da popravi donošenje odluka u kritičnim trenucima, i da smanji izgubljene lopte.

Odbrana je ostala maltene ista. Mlada je to odbrana, željna dokazivanja i ove sezone će ponovo biti bolji deo tima.

Džajantsi posle duuuugo vremena liče na nešto. Svi krediti idu Džou Džadžu koji je očigledno dosta toga naučio od Bila Beličeka.

Početak sezone će biti veoma bitan za Džajantse, jer imaju sasvim korektan raspored. U prva tri kola igraju protiv Denvera, Vašingtona i Atlante, a to su timovi koje mogu da dobiju bez problema. Ukoliko krene kako treba Džajantsi će konačno imati neko samopouzdanje i biti legitiman kandidat za osvajanje divizije i plasman u plej of, prvi put posle 2016. godine.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje