sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Atlanta Falkonsi – Najava timova za novu sezonu

Sa istoka selimo se na južnu diviziju NFC konferencije. Prva ekipa koju ćemo pročešljati biće Atlanta Falkonsi.

Koliko je NFL teška liga za takmičiti se u njoj najbolji vam je primer ovaj tim. Atlanta je pre samo koju godinu bila u samom vrhu NFL lige, igrala veliko finale, ali ga na tragičan način izgubila. S ozbirom na ekipu kakvu su imali bilo je za očekivati da neće stati na tom jednom finalu, ali desilo se ono suprotno.
Prosto, ekipe koje igraju veliko finale u velikoj većini slučajeva dožive veliki pad, a kao što smo rekli najbolji primer su Falkonsi, koji od tog finala imaju samo jedno učešće u plej ofu.

Prošla sezona za Falkonse je bila grozna. Završili su sa skorom 4-12 i bili poslednji u svojoj diviziji. Po ko zna koji put Falkonsi su bili predmet podsmeha u Americi, jer su izgubili bar 3-4 utakmice u kojima su imali dvocifreno vođstvo. Svi to povezuju sa Superboulom koji su izgubili na neverovatan način. Met Rajan i kompanija se očigledno nisu oporavili od tog poraza i neki duhovi prošlosti i dalje su prisutni.

Na kraju svega polako, ali sigurno Falkonsi okreću novi list. Prva zvezda tima Hulio Džons je promenio tim i otišao je u Tenesi Tajtanse. Sve što je iole valjalo u Falkonsima je otišlo. Ostao je samo Met Rajan, a verujte da bi otišao i on, ali nije mogao, jer je pod veoma jakim ugovorom koji drugi timovi sigurno ne žele da plate.

Ceh za očajne rezultate platio je i glavni trener Den Kvin koji je nekako opstajao, ali očajni rezultati iz prošle sezone su bili previše, te je dobio otkaz i otišao u Dalas na mesto defanzivnog koordinatora.

Očekivanja u novoj sezoni:

Falkonsi dakle idu u totalni ribilding i čeka ih jako duga i naporna sezona. Vruće mesto na poziciji glavnog trenera preuzeo je Artur Smit koji je radio kao ofanzivni koordinator Tenesi Tajtansa.

Očekuje ga jako težak zadatak da od ovih Falkonsa napravi nešto. Sve što je iole valjalo otišlo je iz Falkonsa. Jedini igrači vredni pomena pored Meta Rajana su Kalvin Ridli i Rasel Gejdž na poziciji vajdrisivera i tajt end Hejden Hrst. Ostalo nije vredno pomena, posebno odbrana koja je šuplja sa svih strana.

I ova sezone Atlanta će bti zabavna za gledanje samo ako niste njen navijač. Napad koji predvodi Met Rajan je uvek postizao poene kao od šale, ali zato je odbrana bila veliki problem. Nešto slično se očekuje i ove sezone.

Ova sezona će Arturu Smitu poslužiti da vidi na koga može da računa u narednom periodu. Ovo je vrlo verovatno poslednja sezona za Meta Rajana na mestu kvoterbeka, jer ako ćemo realno ako misle da se vrate na staze stare slave Falkonsi moraju da dovedu novog kvoterbeka. Do tada, igraće lepo za oko, ali rezultata neće biti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje