nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: San Franicsko 49ersi – Najava timova za novu sezonu

Treća ekipa iz zapadne divizije NFC-a biće San Francisko 49ersi. San Francisko je nakon igranja u Superboulu imao jako tešku sezonu. Generalno, to je neki trend u NFL-u da timovi koji igraju veliko finale u sledećih par sezona igraju dosta slabije. To je bio slučaj sa San Franciskom, ali ne zbog psihološkog uticaja na igrače nakon poraza nego zbog povreda koje su ih urnisale. Da je najveći neprijatelj San Franciska pisao najgori scenario za igrače San Franciska ne bi se setio svega onoga što se San Francisku dogodilo.

Povredili su se maltene svi igrači na ključnim pozicijama, od kvoterbeka, do trkača pa sve do odbramnenih igrača. Zaista, ne pamti se godina u kojoj ne neka ekipa propatila sa povredama. Na sve to, San Francisko je imao problema i sa Covidom 19. Utakmicu protiv Grin Beja su igrali bukvalno, ali bukvalno sa trećom ekipom.

Na kraju sezonu su završili sa skorom 6-10 i bez plasmana u plej of. Ipak, svi su svesni da je to i dalje brutalan tim koji ima kvalitet samo treba da ih posluži zdravlje. Nakon teške godine za očekivati je da San Francisko bude dosta bolji, jer se svi povređeni igrači vraćaju u roster.

Očekivanja u sezoni koja dolazi:

San Francisko radi sjajan posao sa dovođenjem i odvođenjem igrača. Kajl Šenehan očigledno misli na budućnost i jasno je kao dan da Džimi Garopolo nije igrač koji će u budućnosti voditi ovaj tim. U skladu sa tim, San Francisko je ove sezone draftovao kvoterbeka Treja Lensa. Dali su dosta svojih pikova ne bili se popeli na lestvici prilikom biranja pikova i sve ukazuje na to da je ovo poslednja sezona za Garopola u San Francisku.

Svakako, to je bio i očekivan potez. Garopolo je sklon povredama i realno nema kapacitet da iznese ono najviše. U redovima San Franciska su toga svesni i zato su dali mnogo da bi birali solidnog kvoterbeka. Za sada se ne zna ko će biti starter, ali mi očekujemo da to bude Garopolo, jer je Trej Lens imao povredu prošle sezone na koledžu i nije igrao mnogo fudbala. Treba mu vremena pre svega da se oporavi i da nauči novi sistem koji je u NFL-u mnogo zahtevniji.

Ako gledamo tim San Franciska to je brutalna skupna igrača. Najbitinij igrači koji su izneli Superboul sezonu su i dalje tu. Na mestu trkača tu je fenomenalni Rahim Mostert, a pored njega u bekfildu će pomagati Kajl Jušček na poziciji ful beka i dva rukija Elajdža Mičel i Trej Šermon. Ne treba da se brinu navijači San Franciska što pored Mosterta nema neko zvučnije ime. Šeme Šenehana su bile sjajne i gotovo svi trkači su uz onu ofanzivnu liniju radili dobar posao.

Veliki posao San Francisko je odradio sa Trentom Vilijamsom koji je produžio ugovor. Vilijams je najbolji gard u ligi i biće zadužen da štiti slepu stranu Garopola i Lensa ako bude igrao.

U hvatačkom korpusu izdvajaju se Brendon Ajuk i Dibo Samjuel, a nikako se ne sme zabovatiti Džordž Kitl koji osim što sjajno hvata lopte, on radi odličan posao i u blokiranju.

U odbrani sve elita od igrača. Džoi Bosa se vraća nakon kidanja prednjih ukršenih ligamenata. Tu su još Di Ford, Kentavijus Smit, Fred Vorner kao vođa lajnbekerske linije. Ove sezone San Francisko je potpisao i iskusnog Džoša Normana koji igra na poziciji kornerbeka.

San Francisko je ove sezone u veoma dobrom položaju u odnosu na divizijske rivale. Prošle sezone su bili poslednji u diviziji što im je ove sezone olakšalo raspored. Zaista, imaju veoma lak raspored na startu sezone i to bi morali da iskoriste pred divizijske duele koji su uvek na „krv i nož“. Isti je to tim koji je igrao Superboul pre dve godine i za očekivati je da odu daleko ukoliko ih naravno ne osakate povrede kao prošle sezone.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.49ers.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje