petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (drugo kolo kvalifikacija): PAOK – Bešiktaš (najava i prognoza meča)

PAOK i Bešiktaš odmeriće snage večeras od 20 časova po našem vremenu, a reč je o 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jako nezgodan duel za obe ekipe, a reklo bi se i prilično neizvestan za prognozu. U prvom kolu PAOK je bio slobodan, kao i Bešiktaš, ali će od 3. kola kvalifikacija jedna ekipa morati da igra u Ligi Evrope.

Grčki tim je na neki način redovan u kvalifikacijama, makar u poslednjih par sezona, a prošle sezone je igrao samo u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, gde je i ispao od Ajaksa, dok je pretprošle sezone stigao do plej-ofa, gde je ispao od Benfike. Kada je reč o Ligi Evrope, prošle sezone su ispali u plej-ofu, a pretprošle su igrali u grupnoj fazi. Bešiktaš nije igrao utakmice vezane za Ligu šampiona od sezone 2017/18, kada je igrao u grupnoj fazi, pa čak i u osmini finala, gde je izgubio od Bajerna rezultatom 8:1. Ono na šta je ovaj turski klub navikao jeste Liga Evrope, a protekle dve sezone su igrali u grupnoj fazi, oba puta bez prolaska u narednu fazu.

Tržišna vrednost PAOK-a se procenjuje na oko 54.100.000 evra, dok se vrednost Bešiktaša procenjuje na oko 46.550.000 evra. Ipak, treba imati u vidu to da je PAOK daleko od najbolje ekipe u Grčkoj, što govori i 2. pozicija prošle sezone uz čak 18 bodova manje od Olimpijakosa, dok je Bešiktaš na 3. mestu u Turskoj sa svega 7 bodova manje od prvoplasiranog Bašakšehira. Ono što bi moglo da pravi problem za turski klub jeste to što od 25. jula nisu imali zvaničnu utakmicu, pa bi uprkos iskustvu ovaj meč mogao da bude egal, u neku ruku.

Kvota da obe ekipe postižu po minimum 1 pogodak iznosi 1.90, što je, po našem mišljenju, vredno rizika. Jeste 3. kolo kvalifikacija za LE sigurno obezbeđeno, ali teško da će se time tek tako zadovoljiti. Bešiktaš će sigurno pokušati da traži izlaz u LŠ, a PAOK u Solunu nema šta da izgubi, bez obzira na manjak iskustva igranja u Evropi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje